BRUSSELS, BELGIUM - APRIL 01 : Fake Boum party at the bois de la Cambre / Ter Kamerenbos . April 01, 2021 in Brussels, Belgium, 1/04/2021 ( Photo by Didier Lebrun / Photonews

Uncategorized

Politie wil dat Facebook event “La Boum 2” verwijdert, maar dat kan enkel op vraag van parket

Wannes Neukermans

De politiediensten hebben contact opgenomen met Facebook om de weten hoe ze de aankondigingen van “La Boum 2”, het niet toegelaten evenement in Ter Kamerenbos op 1 mei, kunnen laten verwijderen. Dat heeft Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) dinsdag verklaard tijdens een minidebat in de bevoegde commissie van het Brussels Parlement. Volgens Facebook kan dat enkel op vraag van het parket, voegde hij eraan toe.

“We leven in een rechtsstaat, dus komt het aan het parket toe om te bepalen of dat van Facebook moet verdwijnen. De verschillende stappen zijn ook gemeld aan de federale ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken”, reageerde Vervoort.

Ook herhaalde de minister-president nog dat hij in zijn bevoegdheid van coördinatie van het veiligheidsbeleid in het Brussels Gewest zich niet in de plaats kan stellen van de burgemeester of de politiezone voor evenementen op lokaal niveau, zoals dat het geval is voor La Boum. Intussen zijn er reeds vergaderingen geweest en gepland van de burgemeester, de lokale en federale politie, en de directeur Coördinatie en Steun van de federale politie.

Evenement niet toegelaten

Net zoals Brussels burgemeester Philippe Close (PS) maandag tijdens de gemeenteraad verklaarde, benadrukte Rudi Vervoort opnieuw dat er geen aanvraag voor het evenement van 1 mei werd aangevraagd. Per definitie is dat event dus niet toegestaan.

Vervoort is net als Close ook geen voorstander van een sluiting van het Ter Kamerenbos. Dat zou ook voor praktische problemen zorgen, gezien de uitgestrektheid van het park.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

7 gedachten over “Politie wil dat Facebook event “La Boum 2” verwijdert, maar dat kan enkel op vraag van parket”

  1. ” Volgens Facebook kan dat enkel op vraag van het parket, voegde hij eraan toe.” Dat weet zelfs de kleine teen van mijn 5-jarig neefje.
    Goed opgeleid in rechten daar …

  2. Yep, ze hebben daar speciale woordvoerders voor. Uiteraard krijg je daar alleen hun versie te horen. In Antwerpen is dat zelfs een ex HLN journalist. Weet je gelijk waar al die lekken vandaan komen.

  3. Het parket heeft aan ’t scheld in Angtwaarpe andere prioriteiten, de politiek staat boven de politie. Politiek heeft namelijk een letter k meer dan politie…. Daarom gehoorzaamt het parket niet de politie.

  4. Kijk eens aan, de eerste beste woke gelovige die zich op zijn/haar/het teentjes getrapt voelt en gaat bleiten bij smoelenboek krijgt het gedaan dat de onverlaat geblokkeerd of verbannen wordt. Maar voor zo’n bericht moet dus het parket de vraag stellen!

Plaats een reactie

Delen