Alexander De Croo

Uncategorized

Premier De Croo reageert op bijeenkomst Ter Kamerenbos: “Onaanvaardbaar”

Wannes Neukermans

Eerste minister Alexander De Croo (Open Vld) veroordeelt op Twitter de incidenten van gisteren in het Ter kamerenbos. Duizenden jongeren kwamen er samen om te feesten na een fout gelopen aprilgrap. Toen de politie ingreep kwam het tot een confrontatie met de feestvierders, met tientallen gewonden tot gevolg.

“Wat gisteren gebeurd is in het Ter Kamerenbos is totaal onaanvaardbaar”, aldus onze premier. “Alle steun aan gekwetste politiemensen.” De Croo zegt ook nog te begrijpen dat iedereen deze pandemie beu is, maar dat de regels er met een reden zijn en iedereen die moet volgen. De ziekenhuizen lopen vol. “Solidariteit nu is de sleutel voor vrijheid morgen“, eindigt Alexander De Croo zijn Tweet.

Zorg voor legale alternatieven

De reacties op de incidenten van gisteren zijn gemengd. Iedereen veroordeelt de rellen, maar verschillende organisaties roepen op tot veilige alternatieven. De evenementensector reageert: “Als er niets verandert, gebeurt dit nog. Zorg voor legale uitlaatkleppen, wij kunnen helpen.”

Ook Amir Bachrouri, voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad, reageert op Radio 1: “concrete, creatieve oplossingen zoals de krijtcirkels in Gent, waar er enkele stewards een oogje in het zeil houden en met een extra cirkel met een DJ-booth in, kan er voor zorgen dat die feestjes op een gecontroleerde manier, met respect voor alle maatregelen, toch kunnen doorgaan. Ik geloof echt dat dit voorvallen zoals die van gisteren kan doen vermijden.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

Plaats een reactie

Delen