Rousseau moet Dossinkazerne bezoeken na racistische uitspraken tegenover Roma

Rousseau moet Dossinkazerne bezoeken na racistische uitspraken tegenover Roma. Photonews

Uncategorized

Recordaantal van 4.195 coronadoden op één dag in Brazilië

Simon Segers

In Brazilië zijn gisteren voor het eerst meer dan 4.000 mensen op één dag gestorven aan corona volgens het Braziliaanse ministerie van Volksgezondheid. Met 337.000 doden heeft het land op de Verenigde Staten na het hoogste aantal coronadoden.

Met ruim 13 miljoen geïnfecteerden is Brazilië ook het land met het hoogste aantal besmettingen, op de VS na. Het hoge aantal doden zou het gevolg zijn van de dodelijke Braziliaanse variant. Afgelopen maand zijn er gemiddeld 2.757 coronadoden per dag. Hoewel ze slechts 3 procent van de wereldbevolking uitmaken, komt tot een derde van alle dagelijkse coronadoden ter wereld uit Brazilië.

92 varianten

Op dit moment hebben de gezondheidsautoriteiten reeds 92 verschillende varianten van het virus ontdekt. De Braziliaanse ziekenhuizen zitten op de limieten van hun capaciteit. Op begraafplaatsen worden uitvaarten nu ook ’s nachts georganiseerd en verschillende oude graven hebben baan moeten ruimen voor nieuwe. De gerenommeerde, Braziliaanse arts Miguel Nicolelis waarschuwt alvast voor een humanitaire ramp. Hij voorspelt tegen 1 juli een half miljoen doden als de situatie niet snel verbetert. President Bolsonaro kan rekenen op felle, internationale kritiek voor zijn beleid ten opzichte van de pandemie.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

1 gedachte over “Recordaantal van 4.195 coronadoden op één dag in Brazilië”

Plaats een reactie

Delen