Een vrouw wordt gevaccineerd. Foto Shutterstock.

Een vrouw wordt gevaccineerd. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Recordlevering van 898.000 vaccins op komst

Ruben Notteboom

De regering verwacht volgende week een recordlevering van 898.000 nieuwe vaccins. Dat beweert de taskforce Vaccinatie. Morgen kan AstraZeneca slechts 26.400 van de 103.000 beloofde vaccins leveren. Dat is al de tweede keer dat AstraZeneca zijn beloftes niet kan nakomen. Volgende week zou het bedrijf het goed proberen maken.

AstraZeneca hoopt 386.400 vaccins te leveren volgende week om de achterstand wat goed te maken. Het blijft afwachten of dat ook effectief zal lukken. Pfizer kan 396.630 doses leveren. Moderna stuurt daarbovenop nog eens 52.800 vaccins en Johnson & Johnson zullen 62.400 doses kunnen leveren. Het is de eerste keer dat België zoveel vaccins in één keer weet te bemachtigen. Het vorige leveringsrecord dateert van 12 april. Toen kreeg België 385.000 vaccins.

Geleverde vaccins zouden binnen ongeveer een week worden toegediend

In de komende weken zou de vaccinatievoorraad nog stevig moeten versterkt worden. Er zijn echter nog geen concrete plannen of vaccinatieschema’s bekendgemaakt. Momenteel duurt het ongeveer een week voor België een nieuw geleverde dosis bij iemand kan toedienen. Men hoopt dat er dus snel veel meer Belgen kunnen gevaccineerd worden. Dat zou alvast de druk op de ziekenhuizen doen verminderen.

Johnson & Johnson zal waarschijnlijk vanaf volgende week toegediend worden, hoewel niet iedereen fan is van dit vaccin. Men vreest namelijk voor bloedklonters en bijwerkingen. Toch wordt de leeftijd niet beperkt voor mensen die dit vaccin mogen krijgen. De leeftijdsgrens voor AstraZeneca werd verlaagd naar 41 jaar.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen