Een NMBS-trein (Photonews)

Een NMBS-trein (Photonews)

Uncategorized

Regering wil dat NMBS meer vroege en late treinen garandeert

Pieter Van Berkel

De NMBS moet voor meer treinen op late en vroege uren en tijdens het weekend zorgen. Dat eist de regering van de NMBS in een nieuw beheerscontract, zo schrijft De Morgen.

In het beheerscontract wordt vastgelegd welke diensten de NMBS de komende tien jaar moet leveren in ruil voor subsidies. Het vorige beheerscontract dateert al van 2008.

Concreet wil de federale regering dat de NMBS meer treinen laat rijden op vroege en late uren en tijdens het weekend. Ook wordt geëist dat er een minimaal onthaal is in elk treinstation.

Van Infrabel eist de regering dan weer dat het bedrijf helpt om meer en snellere internationale treinverbindingen te creëren. Tegen 2030 moeten er dubbel zoveel goederen over het spoor vervoerd worden. De nieuwe beheerscontracten zullen in december 2022 van kracht gaan.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

1 gedachte over “Regering wil dat NMBS meer vroege en late treinen garandeert”

Plaats een reactie

Delen