Het Hooggerechtshof van de VS. Foto Shutterstock

Het Hooggerechtshof van de VS. Foto Shutterstock

Uncategorized

Republikeinse procureurs-generaal verzetten zich tegen uitbreiding Hooggerechtshof

Simon Segers

De republikeinse attorneys general (AGs) uiten hun onvrede met de plannen van de Democraten om het aantal rechters van het Hooggerechtshof uit te breiden van 9 naar 13. Verschillende AGs getuigen bij Breitbart.

Steve Marshall is procureur-generaal in Alabama: “Dit is een poging van de Democraten om het Hooggerechtshof uit te breiden om de meest linkse agenda te kunnen valideren.” Het wetsvoorstel werd onder andere door senator Ed Markey voorgesteld, hij is van mening dat de huidige verdeling, waarbij vijf van de negen rechters conservatief aanleunen, illegitiem is. Indien er vier rechters worden toegevoegd zal het hof volgens hem “de waarden van de meerderheid van de Amerikanen, voor wie zij dienen, reflecteren”.

75 rechters

De AG in Missouri Eric Schmitt waarschuwt dat het wetsvoorstel bovendien ook een gevaarlijk precedent kan scheppen. “Er is geen beperkend principe, als ze er 13 willen, wat houdt hen tegen om 20 rechters te hebben? Of 75? Dit gaat op lange termijn schadelijke effecten hebben voor ons land.” De Republikeinen hebben als tegenoffensief een amendement voorgesteld dat het aantal rechters in het Hooggerechtshof zou verankeren op negen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

Plaats een reactie

Delen