Vooruit-voorzitter Conner Rousseau tijdens zijn 1 mei-toespraak. (Youtube)

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau tijdens zijn 1 mei-toespraak. (Youtube)

Uncategorized

Rousseau: “Vandaag zijn we allemaal aan het strijden, ook daar gaat 1 mei over”

Simon Segers

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau schetst in zijn toespraak naar aanleiding van de Dag van de Arbeid zijn visie op het hedendaags belang van de feestdag.

Op de hypothetische vraag of er vandaag de dag nog nood is aan een 1 mei viering zegt Rousseau: “Op dit moment is werkelijk iedereen aan het strijden, al die moedige vrouwen en mannen, om te zorgen dat iedereen zich aan de regels houdt. In onze ziekenhuizen, rusthuizen en alle zorginstellingen. Om levens te redden en mensen te verzorgen. De Vooruit-voorzitter uit zijn sympathie voor alle groepen die lijden onder de huidige coronapandemie, van eenzame alleenstaanden tot jongeren. “Vandaag zijn we allemaal aan het strijden, elk op onze eigen manier, en ook daar gaat 1 mei over, een strijddag.”

“Krijgen naar noden, bijdragen naar vermogen”

Rousseau ziet het historisch belang van de Dag van de Arbeid in het ontstaan van de sociale zekerheid en toegankelijk onderwijs. De impact van de crisis aanpakken zal volgens hem een belangrijke uitdaging worden, waarin de “juiste keuzes” gemaakt moeten worden. “Zodat Iedereen zijn deel doet, maar ook zijn deel krijgt. Dat iedereen krijgt naar noden en bijdraagt naar vermogen.” Rousseau legt de focus op bijkomende investeringen in de gezondheidszorg: “Als deze crisis iets heeft aangetoond, dan is het wel dat we in onze gezondheidszorg nooit meer mogen besparen.” Verder legt hij ook de nadruk op psychologisch welzijn en onderwijs. “We moeten onze scholen versterken om de leerachterstand van heel wat kinderen zo snel mogelijk inhalen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

3 gedachten over “Rousseau: “Vandaag zijn we allemaal aan het strijden, ook daar gaat 1 mei over””

  1. Hij ziet er niet uit als een socialist, hij gedraagt zich niet als een socialist, hij praat niet als een socialist. Conclusie: dat mateke is geen echte socialist, zelfs geen kaviaar-socialist, maar gewoon een arrogante fils-à-papa.

  2. En strijder? Laat me niet lachen. Zie dat mateke daar staan in zijn marcelleke, als een yuppie die ons de nieuwste smartphone wil aansmeren. Waar is de fierheid van de socialisten nu gevaren?

Plaats een reactie

Delen