Afbeelding illustratief. Foto Shutterstock

Afbeelding illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

Ruim 250.000 vaccinaties gepland in Vlaanderen deze week

Simon Segers

Zorgverleners zullen in Vlaanderen deze week meer dan 250.000 inentingen kunnen toedienen. België krijgt in totaal 400.000 nieuwe vaccins geleverd, waarvan ongeveer 260.000 stuks door Pfizer. De grotere bevoorrading zal een versnelling in de vaccinatiecampagne realiseren.

Pfizer verwacht de komende weken consequent vergelijkbare hoeveelheden te leveren en vanaf de week van 31 mei ongeveer 560.000 stuks per week tot eind juni. In totaal zullen dit ongeveer 4,86 miljoen stuks moeten zijn. De leveringsaantallen van de andere farmareuzen zijn voorlopig nog onbekend. Johnson & Johnson levert volgende week normaal een eerste lading van 36.000 vaccins. Hiervan is slechts één prik nodig.

65-plussers

Er staan deze week geen vaccinaties meer gepland in de woonzorgcentra of ziekenhuizen. Alle eerstelijnsmedewerkers in vaccinatiecentra hebben reeds een eerste inenting ontvangen. Verder zal de grote meerderheid van de geleverde prikken worden toegediend in de vaccinatiecentra aan 65-plussers. Ook het aantal vaccinaties in Vlaanderen is in stijgende lijn. Vorige week waren dit er 212.000, deze week zullen er dat 253.000 zijn.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

Plaats een reactie

Delen