Europees Parlement wil klimaatneutrale stadsbussen vanaf 2030

Europees Parlement wil klimaatneutrale stadsbussen vanaf 2030. Shutterstock

Uncategorized

Schietincident nabij ziekenhuis Parijs: Één dode en één gewonde, dader op de vlucht

Niels Geerinck

Deze middag heeft er een schietincident plaatsgevonden in Parijs. Er viel één dode en er is ook weet van minstens één gewonde. De dader is momenteel nog op de vlucht. Het motief voor de daad, is nog momenteel nog onduidelijk.

Het incident gebeurde aan de ingang van het Henry Dunant hospitaal, in het 16e arrondissement van de Franse hoofdstad. Er valt één dode en één gewonde te betreuren. Het slachtoffer is een man. Hij werd verscheidende keren getroffen in het hoofd. Een vrouw die in het hospitaal werkt als bewaker, raakte zwaargewond en wordt op dit moment in het ziekenhuis voorzien van de nodige zorgen. Dat melden verschillende Franse media.

Koelbloedige aanval

“Ik hoorde verschillende schoten en zag een man die een capuchon droeg schieten. Vervolgens viel er een iemand op de grond.”, zo vertelt een ooggetuige. De getuige is eigenaar van een restaurant tegenover het ziekenhuis. De restauranteigenaar herkende het slachtoffer, naar eigen zeggen. Die had een halfuur eerder een afhaalkoffie gekocht in het restaurant. “De dader schoot de man van heel dichtbij neer. Vervolgens liep hij heel kalm weg, alsof er niets gebeurd was. Enkele meters verderop stond een scooter op hem te wachten. Zo vluchtte hij weg.”, zo sluit de man af.

Afrekening

Volgens het hoofd van de Parijse veiligheidsdienst DSPAP (Direction de la sécurité de proximité de l’agglomération Parisienne) lijkt alles op een afrekening te wijzen. De buurt is momenteel afgezet, het parket van Parijs is aanwezig en het onderzoek is opgestart.

De dader wordt gezocht voor moord en poging tot moord. Over de identiteit van het slachtoffer en de dader is nog niets gekend.

Het Henry Dunant ziekenhuis is een geriatrisch ziekenhuis dat momenteel functioneert als vaccinatiecentrum voor Covid-19.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

2 gedachten over “Schietincident nabij ziekenhuis Parijs: Één dode en één gewonde, dader op de vlucht”

Plaats een reactie

Delen