Dries Van Langenhove (Photonews)

Dries Van Langenhove (Photonews)

Binnenland politiek

Schild & Vrienden-zaak uitgesteld na vraag om bijkomend onderzoek

Pieter Van Berkel

De Gentse raadkamer heeft maandag de zaak rond Schild & Vrienden onbepaald uitgesteld.

Van Langenhove, nu ook bijgestaan door advocaat Hans Rieder, vroeg vorige week bijkomend onderzoek gelet op de beslissing van onderzoeksrechter Annemie Serlippens om zich terug te trekken na een wrakingsverzoek.

Normaal gezien zou de zaak maandag behandeld worden door de Gentse raadkamer. Het parket Oost-Vlaanderen begon op 2 september 2018 een strafonderzoek na de Pano-reportage over Schild & Vrienden. Het parket vraagt voor Van Langenhove en acht andere leden van de groepering de verwijzing naar de correctionele rechtbank voor een inbreuk op de wapenwetgeving voor het bezit van pepperspray en diverse inbreuken op de racismewetgeving.

Van Langenhove had via zijn advocaat een wrakingsverzoek ingediend tegen onderzoeksrechter Serlippens, omdat uit het Twittergedrag van de onderzoeksrechter zou blijken dat ze partijdig is. De verdediging had in het verzoekschrift verschillende tweets aangehaald die door Serlippens geliket zouden zijn, waaronder het gedicht ‘Van Theo’s en Driezen’ dat Stijn De Paepe maakte voor De Morgen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen