Dertien Brusselse gemeenten starten 2024 zonder begroting: “Gemeenten kunnen het financieel én bestuurlijk niet meer aan”

Mathias Vanden Borre tijdens de Brusselse gemeenteraad. Belga

Uncategorized

Socialistische partij betaalde minder dan 100.000 euro voor naam Kunstencentrum Vooruit

Anton Schelfaut

De socialistische partij zou in een dading minder dan 100.000 euro betaald hebben voor de rebranding van het Gentse Kunstencentrum Vooruit. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Het Kunstencentrum Vooruit zou zijn naam hebben laten vallen in ruil voor financiële compensaties van de socialistische partij. Die wederzijdse toegevingen maakten deel uit van een dading. Daarbij voeren twee partijen onderhandelingen om uit hun conflict te raken.

De Standaard weet dat het kunstencentrum in het najaar van 2020 al rekening hield met de kosten voor een naamsverandering. In het jaarverslag van vorig zijn echter nog geen financiële transacties zichtbaar.

In het verslag staat te lezen dat het kunstencentrum zich genoodzaakt ziet om van naam te veranderen, aangezien de socialistische partij haar plannen doorzet om zich Vooruit te noemen. “De kosten van deze rebranding worden deels gecompenseerd door SP.A/Vooruit. Maar dat zal niet voldoende zijn.” Daarom legt het kunstencentrum een provisie aan van 50.000 euro “om de kosten in 2021 te dragen”.

Volgens Het Laatste Nieuws zou de vroegere sp.a minder dan 100.000 euro betaald hebben in een dading. Het kunstencentrum ging daarmee akkooord uit vrees dat een rechtszaak niet zomaar te winnen zou zijn. De socialistische partij wilde geen heisa rond de naam.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

2 gedachten over “Socialistische partij betaalde minder dan 100.000 euro voor naam Kunstencentrum Vooruit”

  1. “minder dan” 100 000 Euro ? In ieder geval een pak geld dat weggegooid wordt voor een idiote naamsverandering van een partij waarvan niemand nog weet waar ze voor staat en die de vlucht Vooruit genomen heeft.

Plaats een reactie

Delen