Voormalig voorzitterskandidaat Schelfhout over malaise Open Vld: “Iedereen aan boord houden is onrealistisch”

Geert Wilders. Photonews

Uncategorized

Spaanse politie rolt netwerk van mensensmokkelaars op

Niels Geerinck

De Spaanse politie heeft in samenwerking met Europol een netwerk van mensensmokkelaars opgerold. Het netwerk smokkelde Marokkaanse migranten naar Spanje en Europa.

Meer dan 150 agenten waren betrokken bij de grootschalige politieoperatie die plaatshad in verschillende steden. Onder andere in de Zuid-Spaanse stad Algeciras en de Spaanse enclave Ceuta. Ook op Gibraltar en in de Spaanse hoofdstad Madrid werden 6 huizen doorzocht. In totaal werden 20 verdachten opgepakt. Het netwerk zou volgens de autoriteiten verantwoordelijk zijn voor de dood van 4 migranten op zee.

Inbeslagname

Tijdens de operatie werden verschillende boten in beslag genomen. Zo trof de politie een rubberboot aan in Ceuta, een polyester boot in La Linea en stootte ze op een volledig jacht in Algeciras. Daarnaast werden 5 wapens, enkele mobiele telefoons en 7.000 liter brandstof aangetroffen en meegenomen. Dat meldt Europol.

Minderjarige migranten

Het opgerolde netwerk bestaat uit zowel Spanjaarden als Marokkanen. De migranten die ze naar Spanje en Europa smokkelden waren voornamelijk minderjarige jongens. Die betaalden ongeveer 2.500 euro per persoon om de overtocht te kunnen maken. Bij een schipbreuk eerder dit jaar lieten 4 migranten het leven. Volgens de Spaanse politie duiden meerdere bewijzen op de betrokkenheid van het netwerk.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

Plaats een reactie

Delen