167.000 Vlamingen hebben recht op terugvordering boete autokeuring

Autokeuring. Photonews

Cultuuroorlog

Spotify censureert podcast Joe Rogan

Simon Segers

Spotify heeft om onbekende redenen 42 afleveringen van ‘The Joe Rogan Expierence’ verwijderd van haar platform, dat meldt Breitbart. De streamingdienst heeft sinds vorig jaar een exclusiviteitscontract met de populaire presentator.

Joe Rogan presenteert een van de meest beluisterde podcasts van het moment. In elke aflevering praat hij diepgaand met beroemdheden, wetenschappers en atleten over een resem verschillende onderwerpen. Vorig jaar tekende Rogan voor zijn programma een exclusiviteitscontract met streamingdienst Spotify ter waarde van 100 miljoen dollar. Op dit moment zouden er reeds 42 afleveringen verwijderd zijn van het platform, met mogelijk nog kandidaten.

I don’t care

Het is onduidelijk wat de redenen zijn voor de censuur. Het gaat onder andere om afleveringen met komieken Joey Diaz, Owen Benjamin en Chris D’Elia. Benjamin is openlijk kritisch over politieke correctheid en het liberalisme en D’Elia werd vorig jaar nog beschuldigd van seksueel overschrijdend gedrag. Spotify geeft voorlopig geen toelichting over de beweegredenen achter de zuivering. Joe Rogan zei in het verleden al dat Spotify bepaalde afleveringen niet op hun platform wou, maar dat “dit hem niet kon schelen”. In september vorig kwam aan het licht dat onder andere een episode met berucht complotdenker Alex Jones niet mee de overstap had gemaakt van YouTube naar Spotify.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

2 gedachten over “Spotify censureert podcast Joe Rogan”

  1. Als Breitbart Alex Jones niet als een ‘berucht complotdenker’ bestempelt in hun artikel en als de luisteraars van Alex Jones hem niet als een ‘berucht complotdenker’ bestempelen, dan zie ik niet in waarom Simon Segers dat wel moet doen?
    Dit soort van linkse duiding is goed voor de VRT maar hoort niet thuis op alternatieve media.
    Joe Rogan en Alex Jones zijn in het echte leven de beste vrienden. Is Joe Rogan dan ook een ‘beruchte complotdenker’.
    En wat is Segers zijn definitie van ‘complotdenker’? Kan hij die eerst eens geven?

  2. Als er één typecast is van een ‘complotdenker’ , dan is het toch de brulboei Alex Jones : een doorgedraaide wappie die meent dat met volume zijn waarheidsgehalte stijgt.
    JR daarentegen …

Plaats een reactie

Delen