Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Cultuuroorlog

Staat Ohio laat transgenders geslacht op geboortecertificaat wijzigen

Simon Segers

De Amerikaanse staat Ohio zal binnenkort toestaan dat transgender personen het geslacht op hun geboortecertificaat kunnen veranderen. Het ministerie van Volksgezondheid van Ohio zal zich niet verzetten tegen de beslissing.

Ohio is hiermee de 49e en voorlaatste staat die dit mogelijk maakt. Alleen Tennessee houdt voorlopig nog voet bij stuk. In december oordeelde een rechter in het voordeel van vier personen die een klacht hadden ingediend omdat zij hun geboortecertificaat wouden aanpassen. De rechter baseerde zijn verdict op een bevraging uit 2015 bij het Nationaal Centrum voor Transgendergelijkheid. Van de ondervraagde transgender personen beweerde 36 procent dat zij slachtoffer werden van verbale intimidatie omwille van een verschil tussen hun gekozen geslacht en het geslacht op hun identiteitskaart. Zij verklaarden ook dat hen diensten waren geweigerd of gevraagd werd om bepaalde plaatsen te verlaten.

Een overwinning

De gezondheidsautoriteiten in Ohio hebben besloten om niet in beroep te gaan tegen de uitspraak. Elizabeth Bonham van de ACLU in Ohio, een niet-gouvernementele organisatie die opkomt voor burgerrechten, is opgelucht. “Het besluit van vandaag bevestigt dat de staat de waardigheid en werkelijke identiteit van elke transgender in Ohio moet erkennen. Het is ongelofelijk frustrerend dat onze klanten jarenlang met onwettelijke discriminatie geconfronteerd worden. Vandaag vieren we deze overwinning als een erkenning van hun toewijding aan gerechtigheid.” De nieuwe regels zouden vanaf 1 juni van kracht worden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

4 gedachten over “Staat Ohio laat transgenders geslacht op geboortecertificaat wijzigen”

  1. Tja, hoe raar het ook voor sommigen mag klinken (ik inclu) na verdiepen in de materie hoe geslachtskenmerken zich ontwikkelen in de foetus én wat er allemaal mis kan gaan, kan ik het alleen maar toejuichen. Bij veel mensen met beide kenmerken was het vroeger de ouders/arts die koos. Als je dan opgroeit met iets anders tussen je benen….

  2. Transgenders zijn mensen die zeker niet gediscrimineerd mogen worden omwille van hun abnormaliteit. Gelukkig komt deze ziekte uiterst uitzonderlijk voor. Spijtig genoeg bestaan er ook mensen die deze afwijking bewust bij zichzelf aankweken uit perversiteit. Deze ‘neptransgenders’ zouden best psychisch behandeld worden.

  3. Transgenders moeten natuurlijk dezelfde rechten hebben als normale mensen, want ze hebben geen schuld aan hun aangeboren transseksualiteit. Maar wie zich uit perversiteit of om de mode te volgen laat ombouwen, moet daarna niet komen klagen dat de mensen dit abnormaal vinden.

Plaats een reactie

Delen