Nigel Farage over deportatie Djokovic: "Als je niet bang bent, zou je dat moeten zijn"

Nigel Farage. Twitter

Uncategorized

Staatssecretaris Sammy Mahdi: “Ook asielzoekers en sans-papiers moeten gevaccineerd worden”

Anton Schelfaut

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) wil dat ook asielzoekers en ‘sans-papiers’ een vaccin krijgen. Dat heeft hij gezegd in een interview met De Zondag. “Als we uit deze crisis willen geraken, dan moeten we iedereen vaccineren. Zonder onderscheid.”

Volgens Sammy Mahdi wordt het belangrijk om iedereen te vaccineren. Ook asielzoekers en ‘sans-papiers’ . “Het zou dom zijn om dat niet te doen”, aldus Mahdi. “Zij (asielzoekers, red.) komen aan de beurt als de brede bevolking aan de beurt komt. Een uitzondering wordt gemaakt voor de meest kwetsbaren. Die kunnen nu al gevaccineerd worden, zoals bij iedereen gebeurt. Ik vind dat maar normaal. Als we dat niet doen, riskeren we later nieuwe broeihaarden.”

De vaccinatie van de ‘sans-papiers’ zal wellicht in een latere fase gebeuren, omdat zij moeilijk te bereiken zijn. “We weten niet waar ze zijn en met hoeveel ze zijn”, legt Mahdi uit. “Gissingen variëren van 50.000 tot 100.000. Dat wordt dus niet makkelijk. We zullen daarom samenwerken met organisaties die voelsprieten hebben op het terrein. Die gesprekken lopen. Hetzelfde voor daklozen. Als we uit deze crisis willen geraken, dan moeten we iedereen vaccineren. Zonder onderscheid.”

Mahdi benadrukt dat Covid ook zijn departement op veel vlakken infecteert. “Het meest zichtbare is de instroom. Vorig jaar waren er amper 16.000 asielaanvragen. Dat waren er 11.000 minder dan het jaar voordien. Dat is goed, dat maakt de opvang beheersbaar. Helaas is ook de uitstroom lager. Het is moeilijker om mensen terug te sturen, omdat de landen van herkomst niet willen meewerken. Dat is mijn grote frustratie. Zelfs vrijwillige terugkeer is moeilijk geworden in deze tijden.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

17 gedachten over “Staatssecretaris Sammy Mahdi: “Ook asielzoekers en sans-papiers moeten gevaccineerd worden””

  1. “Sans papiers” Hoe gaan ze die vinden/registreren?
    Asielzoekers, Waarvan velen zich niet gaan laten vaccineren vanwege: het mag niet van ons geloof.
    Sammy weet duidelijk nog altijd niet waar de klepel hangt, en ik vrees dat hij het nooit zal weten.

  2. Ben het daar mee eens – zolang die vaccinaties op vrijwillige basis plaatsvinden. Maar… hoe ga je dat regelen met een vaccinatie bewijs, laat staan een vaccinatiepaspoort? En hoe moet het met de tweede prik, komt de persoon wel opdagen, of is ie verdwenen of zwaar dronken?

  3. Eerlijk gezegd, beseft iemand wel hoeveel illegalen er in ons land zijn? 50.000 of 100.000 zijn gewoon belachelijke cijfers. In welke wereld leven die mensen. Men zwijgt altijd over de reële cijfers, men liegt en bedriegt erover. En alle berekeningen die voortvloeien uit die valse cijfers leveren alleen maar leugens op. Hoe kan je een land, en dan in zo’n crisis, leiden met zoveel bedrog, en blijkbaar vooral veel zelfbedrog. Jongens toch. Dat ga je niet oplossen vanachter een bureautje met een visbokaal over je hoofd hé.

Plaats een reactie

Delen