ANTWERPEN, BELGIUM - FEBRUARY 22 : Sihame El Kaouakibi gets emotional pictured during Press conference regarding Let's go Urban VZW. On 22, February, 2021 in Antwerpen, Belgium, 22/02/2021 (picture by Gregory Van Gansen/PhotoNews

Uncategorized

Stad Antwerpen laat miljoenen aan vastgoed El Kaouakibi in beslag nemen

Wannes Neukermans

De stad Antwerpen laat alle vastgoedbezittingen van Sihame El Kaouakibi in beslag nemen. Dat meldt VTM Nieuws.

John Vermant, woordvoerder van Antwerps burgemeester Bart De Wever: “De stad heeft een schrijven gericht aan de curator van JJ House met de vraag om bewarende maatregelen te nemen en om de stad Antwerpen daar provisioneel bij aan te sluiten als belanghebbende partij.” Op die manier hopen ze de schuldeisers te beschermen. Mocht er een proces komen waaruit blijkt dat de inmiddels geschorste Open Vld-politica schuldig is, kunnen die schuldeisers hun geld nog terugzien.

Nadat VTM Nieuws in het begin van de week meldingen had ontvangen dat ze haar vastgoed probeerde te verkopen, ging de stad Antwerpen over tot inbeslagname om dat te voorkomen. De stad Antwerpen heeft de curator die het faillissement afwikkelt ingeschakeld.

Tweeënhalf miljoen euro op vier jaar tijd

Uit het verslag van de bewindvoerder, en door onderzoek van VTM Nieuws, blijkt dat El Kaouakibi de voorbije jaren een fortuin heeft verzameld.

In het voorjaar van 2016 koopt ze twee percelen bouwgrond aan voor een half miljoen euro. In 2018 besluit El Kaouakibi om ook de luxevilla ernaast te kopen voor 400.000 euro. Die villa verhuurt ze op Booking.com en Airbnb voor 650 euro per nacht.

Vooral aan de aankoop van die villa zit een geurtje: in 2013 werd de villa nog voor bijna het dubbele verkocht, en een jaar nadien was de waarde ervan al fors gestegen. Dat El Kaouakibi ‘slechts’ 400.000 euro heeft betaald voor de villa is op zijn minst vreemd te noemen.

Ook in 2020 blijft Sihame El Kaouakibi forse investeringen doen. Ze koopt een huis in de Tentoonstellingswijk in Antwerpen: vijf slaapkamers en badkamers, een woonkamer, fitnesszaal, wijnkelder en zelfs een persoonlijke lift. Hiervoor betaalde ze 815.000 euro. In dit huis kregen de fameuze kleerkasten een likje verf op kosten van de vzw WeLoveBXL.

In augustus van vorig jaar kopen Sihame en haar partner een woning met atelier van 750.000 euro in het centrum van Antwerpen. Op vier jaar tijd kan El Kaouakibi dus voor minstens 2,46 miljoen euro aan vastgoed kopen. Dat gigantische vermogen willen de schuldeisers nu in beslag laten nemen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

4 gedachten over “Stad Antwerpen laat miljoenen aan vastgoed El Kaouakibi in beslag nemen”

  1. Een grote betoging organiseren in Antwerpen moet toch kunnen ! Gewoon haar 11000 voorkeursstemmen oproepen. Hoe kan ze anders nog bewijzen dat ze onschuldig is en dat alles de schuld is van de boze witte mannen (en vrouw) en van de stoute beslagrechter

  2. ik vind wel dat de beer Somers heel vaak in het gezeldschap van mvr El Kaouakibi vertoeft ???? ik weet niet is hij misschien haar zaadgever ?? we wachten wel op de EERLIJKE afhandeling ??

Plaats een reactie

Delen