Nieuwe staatsbon beduidend minder populair

Vincent Van Peteghem. Photonews

Cultuuroorlog

Standbeeld van Greta Thunberg ingehuldigd op universiteitscampus in Winchester: “Project uit ijdelheid”

Niels Geerinck

Er werd aan de universiteit van Winchester een standbeeld ingehuldigd van de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg. Daarmee heeft het bestuur van de onderwijsinstelling kwaad bloed gezet bij haar studenten en personeel.

De Britse universiteit is de eerst ter wereld om een standbeeld van Thunberg te onthullen. De studentenpopulatie van de universiteit is niet te spreken over het project. De studentenraad betreurt beslissing van de directie ten zeerste. De universiteit houdt voet bij stuk. Het project kostte in totaal £23,760 (27.958 euro) Volgens de directie werden er geen gemeenschappelijke gelden gebruikt.

Een project uit ijdelheid

Volgens de raad kon het geld dat besteed werd aan het standbeeld, beter worden ingezet om de universiteit zelf te verbeteren. “Het is een project uit ijdelheid”, aldus de studentenraad.

“We bevinden ons in een Covid-jaar, waarin heel wat studenten niet op de campus aanwezig mochten zijn. Velen hebben nood aan ondersteuning aangezien de online lessen geen volwaardig alternatief vormen. We roepen het bestuur van de universiteit dan ook op om extra te investeren in het aanbieden van ondersteunende maatregelen voor de studenten.”, zo klinkt het bij de voorzitter van de studentenraad.

Geen financiering door studenten

Het hoofd van de universiteit, professor Joy Carter, heeft bevestigd dat het standbeeld niet met financiële middelen voor studenten werd verwezenlijkt. “Geen middelen werden afgehouden van de budgettering voor studenten of de vergoedingen voor het personeel”, aldus Carter.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

2 gedachten over “Standbeeld van Greta Thunberg ingehuldigd op universiteitscampus in Winchester: “Project uit ijdelheid””

  1. Schandalig zoveel geld wegsmijten voor een stom beeld van zo’n narcistisch onnozel wicht terwijl er zoveel geen geld voor eten hebben.Klimaatactiviste,laat me niet lachen.Geld binnenrijven ja zodat ze heel hun leven kunnen profiteren zoals haar moeder,das ook zo’n rijke narciste🤮

Plaats een reactie

Delen