Een betoging tegen Plaasmoorde in Zuid-Afrika (Shutterstock)

Een betoging tegen Plaasmoorde in Zuid-Afrika (Shutterstock)

Uncategorized

Steeds meer blanke Afrikaners emigreren naar Nederland

Pieter Van Berkel

Steeds meer blanke Afrikaners emigreren naar Nederland. Het aantal Zuid-Afrikanen verdubbelde de laatste twintig jaar bij onze noorderburen. Dat schrijft De Telegraaf.

Uit cijfers van het Nederlands Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat het aantal Zuid-Afrikanen in Nederland de laatste twintig jaar meer dan verdubbelde. Terwijl er bij het begin van de eeuwwisseling slechts 12.000 Zuid-Afrikanen woonden, zijn er dat intussen meer dan 26.000. Vooral de laatste jaren zou de groei versnellen.

Vooral veiligheid is een belangrijke drijfveer om naar Nederland te trekken, zo blijkt uit getuigenissen in De Telegraaf. Ook haat en discriminatie tegen blanke Afrikaners worden opgeworpen als argument. In 2019 kwamen ruim 21.000 Zuid-Afrikanen om door geweld. Het land staat in de wereldwijde top-10 van landen met de hoogste moordcijfers.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

2 gedachten over “Steeds meer blanke Afrikaners emigreren naar Nederland”

Plaats een reactie

Delen