Illustration picture taken during a visit to several services at Liege Airport, Wednesday 08 April 2020. An important delivery of medical material is scheduled for today. Belgium is in its fourth week of confinement in the ongoing corona virus crisis. picture by Benoit Doppagne / Pool / © Photo News

Uncategorized

Stiptheidsacties in luchthaven Luik

Wannes Neukermans

De vakbonden van het douanepersoneel houden maandag stiptheidsacties aan de luchthaven van Luik. Nadat ze bij acties in Zaventem en Zeebrugge het personeelstekort en enkele andere dossiers aankaartten, beweerden ze van de overheid geen gepaste reactie ontvangen te hebben.

De vakbonden klagen onder andere over een tekort aan personeel bij de douane. “We willen dat men stopt met besparingen, maar niet ten koste van andere diensten van de FOD Financiën”, zegt Johan Lippens van vakbond ACV Openbare Diensten. Naast het personeelsprobleem, slepen volgens hem ook nog andere kleinere dossiers aan.

De vakbond meldt dat de stiptheidsacties de vaccinaties en de leveringen voor de coronabestrijding niet zullen hinderen. De vakbonden willen blijven actievoeren. Volgens Lippens is er al een nieuwe actie gepland, maar is er nog geen datum voor.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

Plaats een reactie

Delen