Vraag van de Week: Vreest u dat de democratie in gevaar komt door extreme religie?

Protest tegen neutraliteit in het onderwijs. Belga

Uncategorized

Theo Francken over transmigratie: “Paars-groene aanpak is heilloos”

Anton Schelfaut

N-VA-Kamerlid Theo Francken noemt het beleid van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) inzake transmigratie “pure geldverspilling”. Dat schrijft hij op zijn website Theo Tuurt.

Sammy Mahdi zet volop in op zogenaamde ‘outreach teams’. Dat zijn maatschappelijke assistenten die transmigranten proberen te overtuigen om niet door te reizen naar het Verenigd Koninkrijk. “Hij vindt het zo succesvol dat hij besloot om deze teams van drie personeelsleden uit te breiden naar veertien. Kostprijs: ongeveer 650.000 euro per jaar”, aldus Theo Francken.

Volgens Francken is de succesratio echter marginaal. “Amper 1,2% van alle aangesproken transmigranten vraagt hier asiel aan of schrijft in voor vrijwillige terugkeer. Van de 2.604 aangesproken illegalen tekenden amper zes voor een vrijwillige terugkeer. Dat is 0,2%. Deze aanpak verkopen als een succes is het reinste boerenbedrog. Dat hij deze aanpak dan nog fors wil uitbreiden, is pure geldverspilling.”

“Mahdi doet alsof hij het warm water uitgevonden heeft. Niets is minder waar”, schrijft Francken, die tijdens de Europese asielcrisis zelf ook maatschappelijke assistenten op pad stuurde. Dat bleek toen al een heilloze opdracht, klinkt het. “Mensen die al 10.000 kilometer gereisd hebben en er nog maar 400 moeten doen om hun einddoel – Londen – te bereiken, krijg je niet op andere gedachten door een extra blik maatschappelijke assistenten open te trekken.”

“We moeten de illegale migratie stoppen door te kiezen voor het Australisch model. Enkel dat kan de chaos en de verdrinkingen stoppen. Deze paars-groene regering weigert dat in te zien en blijft dweilen met de kraan open”, besluit Francken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

3 gedachten over “Theo Francken over transmigratie: “Paars-groene aanpak is heilloos””

  1. Het was te verwachten dat deze verkozene dit pad zou bewandelen .Belasting Geld uitgeven is voor dit volkje vanzelfsprekend in de hoop nog eens verkozen te worden .Maar dat mag niet gezegd worden .Duizenden Belgen moeten staan bedelen voor in een OCNW
    te kunnen wonen maar daar is geen Geld of belangstelling voor.Wel plaats voor inwijkelingen met eigendommen die ze verhuren in hun thuisland ???

Plaats een reactie

Delen