Strafpleiter en FvD Eerste Kamerlid Theo Hiddema - Foto: PALNWS

Strafpleiter en FvD Eerste Kamerlid Theo Hiddema - Foto: PALNWS

Uncategorized

Theo Hiddema keert terug naar de Nederlandse politiek

Niels Geerinck

Theo Hiddema keert terug naar Den Haag namens Forum voor Democratie. Dat meldt partijvoorzitter Thierry Baudet. Hij verliet in november nog de Tweede Kamer maar wordt nu terug actief als senator in de Eerste Kamer.

Theo Hiddema keert na een korte ‘pauze’ alweer terug naar de Nederlandse politiek. Eind november verliet hij met onmiddellijke ingang de Tweede Kamerfractie van FvD. Die beslissing kwam er na een interne partijruzie en provocerende berichten van de jongerentak, die aan het licht waren gekomen. “In dat gewoel was ik beland en ik had er geen zin meer in, want je wordt toch met die smurrie geassocieerd. Maar Ik heb me voldoende georiënteerd en ik weet nu: er zitten geen wappies meer achter de gordijnen.”, aldus Hiddema.

Wonderschoon programma

De strafrechtadvocaat keert nu dus toch terug. Hetzij wel in de Eerste Kamer. Daar zal hij de zetel innemen van oud-FvD’er Nicky Pouw-Verweij. Verweij verliet Forum om zich bij de nieuwe ‘JA21’ partij van Joost Eerdmans te voegen. Naar eigen zeggen wil hij in de Eerste Kamer ‘een spaak in het wiel van een krachteloze wetgeving’ steken. Hiddema gaf aan nog volledig achter het partijprogramma van FvD te staan. “Ze hebben een wonderschoon programma. Daar heb ik ook nooit afstand van genomen”, zo sluit hij af.

Hij zal zijn ambt als senator combineren met zijn werk als strafrechtadvocaat. Mogelijks volgt de eedaflegging van Hiddema dinsdag al.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

1 gedachte over “Theo Hiddema keert terug naar de Nederlandse politiek”

Plaats een reactie

Delen