Illustratief. Foto Shutterstock.

Illustratie

Uncategorized

Tikfout kost 585 Vlamingen vaccinatie-afspraak

Wijnand Meeus

Meer dan 6.600 vaccinatie-afspraken moesten geannuleerd worden nadat de overheid besliste om vier weken lang niemand jonger dan 56 jaar te vaccineren met het AstraZeneca-vaccin. Maar door een tikfout kregen 585 mensen tussen de 56 en 65 jaar ten onrechte echter ook een annulatie. Een medewerker van het agentschap Zorg en Gezondheid zette de leeftijd per ongeluk op 65 jaar in plaats van 56.

De getroffen personen zijn onder meer zorgverleners en stagairs in de zorg tussen de 56 en 65 jaar. Zij zouden vandaag tot 3 mei ingeënt worden met het vaccin van AstraZeneca. “Het annuleren van de vaccinatie-afspraken gebeurt via het interfederale IT-systeem Doclr”, klinkt het bij het Agentschap Zorg en Gezondheid. “Door een menselijke fout kregen gisteren 585 mensen tussen 56 en 65 jaar ten onrechte ook een annulatie. De leeftijdsgrens werd op 65 jaar gezet in plaats van op 56 jaar.

Alle betrokkenen kunnen nu een nieuwe brief in de bus verwachten. Indien hun afspraak al verlopen is, moeten ze wachten tot een nieuwe afspraak wordt vastgelegd. “Zorg en Gezondheid zal er ook alles aan doen om de extra administratieve lasten voor de vaccinatiecentra te beperken.” Het agentschap wenst zich uitdrukkelijk te verontschuldigen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

1 gedachte over “Tikfout kost 585 Vlamingen vaccinatie-afspraak”

Plaats een reactie

Delen