Van Ranst ridiculiseert hoorzittingen rond vaccinatieplicht: "We hebben in ons WhatsApp-groepje goed gelachen toen de namenlijst bekend werd"

Viroloog Marc Van Ranst. Photo News

Uncategorized

Tom Van Grieken opnieuw op Twitter: “Censureren van parlementsleden en burgers door multinationals moet stoppen”

Anton Schelfaut

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken heeft weer toegang tot Twitter. Zijn account werd vorige week vergrendeld nadat hij een foto van de voorzitter van Vooruit in het district Antwerpen deelde. Daarop waren oude communistische propagandaposters met onder meer afbeeldingen van Lenin en Stalin te zien.

https://twitter.com/tomvangrieken/status/1383331592857260035

“Eindelijk weer toegang tot mijn account. Censureren van parlementsleden en burgers door buitenlandse multinationals moet stoppen”, kondigt Tom Van Grieken zaterdag zijn terugkeer aan op Twitter.

Twitter vergrendelde het account van Van Grieken nadat hij Stef Vonk (Vooruit) ervan beschuldigd had zijn huis te decoreren “met posters van massamoordenaars zoals Stalin en andere communistische propaganda”.

“We hebben vastgesteld dat dit account de Twitterregels heeft geschonden”, klonk het in een mededeling die Van Grieken kreeg van Twitter. “Met name vanwege het overtreden van onze regels voor het plaatsen van privémateriaal van een persoon uit een land met erkende wetgeving over het recht op privacy. Als gevolg daarvan hebben we je account geblokkeerd.” Om opnieuw toegang te krijgen tot zijn account, moest hij de bewuste tweet verwijderen.

Zijn partij diende intussen al een wetsvoorstel in tegen censuur op sociale media. Van Grieken is benieuwd of Open Vld, CD&V en N-VA het voorstel zullen steunen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

2 gedachten over “Tom Van Grieken opnieuw op Twitter: “Censureren van parlementsleden en burgers door multinationals moet stoppen””

  1. De zich democratisch wanenden die zich verschansen achter het “Cordon DISCRIMINATOIR” gaan dat nooit bijtreden. “Discriminatie op basis van politieke overtuiging” is weliswaar één der 19 discriminatiegronden en tevens “beschermde critera” der “antidiscriminatie wetgeving”, maar die “discriminatiegrond” en ENKEL die , is kennelijk toch maar louter en alleen om mee te lachen…..

Plaats een reactie

Delen