Tom Van Grieken. Foto Photonews.

Tom Van Grieken. Foto Photonews.

Uncategorized

Tom Van Grieken opnieuw op Twitter: “Rechtse politieke incorrecte mening geviseerd, links krijgt vrij spel”

Kristof Luypaert

Nadat Vlaams Belang voorzitter Van Grieken zijn persoonlijk Twitter profiel voor onbepaalde tijd geblokkeerd zag startte hij een nieuw “backup-profiel”. “Niet de eerste keer dat Twitter zich actief bemoeit met onze binnenlandse politiek. Een rechtse politiek incorrecte mening wordt geviseerd en actief beperkt. Een linkse krijgt vrij spel. Twitter viseert al langer het Vlaams Belang“, klinkt het.

In een ‘draadje’ verwijst de Vlaams Belang politicus naar een aantal gelijkaardige incidenten uit het verleden

Zo is in november 2017 door Twitter de ‘verificatie’ van zijn account al opgeheven. Twitter paste na kritiek zijn verificatiebeleid aan. Daardoor raakten wereldwijd verschillende rechste politici hun ‘blauwe vinkjes’ kwijt. Ook Van Grieken bleek daarvan het slachtoffer te zijn.

In Maart 2018 kreeg Van Grieken een ‘advertentieverbod’ omdat ‘zijn haatdragende inhoud’ zou ingaan tegen het beleid van Twitter.

En sinds donderdagavond is het account van Tom Van Grieken vergrendeld nadat hij er de voorzitter van Vooruit in het district Antwerpen van beschuldigde zijn huis te decoreren met posters van massamoordenaars zoals Stalin en andere communistische propaganda.

https://redactie.palnws.be/2021/04/twitter-blokkeert-tom-van-grieken/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

15 gedachten over “Tom Van Grieken opnieuw op Twitter: “Rechtse politieke incorrecte mening geviseerd, links krijgt vrij spel””

  1. Nogmaals aan mij niet besteed dat soort ‘sociale’ media, dat uitpuilt van
    politiek correcte partijdigheid en dat iedereen die niet meegaat in hun woke verhaal
    de mond wilt snoeren. Hoog tijd dus Tom om een eigen mediakanaal te beginnen zodat je ongecensureerd je eigen verhaal kan brengen. Wat in Nederland kan moet hier toch ook mogelijk zijn? Of niet soms?

  2. Beste Bruxje, en sinds wanneer is het verboden verondersteld machtsmisbruik door een privaat bedrijf vanuit een bijna-monopoliepositie te bekritiseren of aan te klagen? Indien u dat wenst te verbieden kunt u beter naar China verhuizen, want hier krijgt u zelfs de corrupte Belgische justitie niet zo ver.

  3. Niet als de privé onderneming een quasi monopolie heeft en dus min of meer het karakter aanneemt van een een “nutsbedrijf”, dat eigenlijk door de overheid gereguleerd zou moeten worden.

    Onze overheden falen zwaar door een aantal privé ondernemingen zoals Twitter, maar ook Facebook en anderen de vrije hand te laten.

    En dat niet alleen wat betreft de vrije meningsuiting, maar ook wat betreft het op een cynische manier ontwijken van belastingen, enz…

    Hoog tijd voor de overheden, de OESO, enz… om deze ondernemingen te reguleren, te belasten en in veel gevallen op te splitsen.

  4. Het zogezegde privaat bedrijf krijgt heel wat unieke privileges van het amerikaanse politieke establishment. Zo kregen de monopolistische big tec giganten oa in sector 230 uitzonderingsrechten waarbij ze enkel zouden fungeren als neutraal platform en daardoor geen aansprakelijkheid zouden moeten dragen tav wat gebruikers plaatsen op hun medium.

    Het is duidelijk dat van die neutraliteit totaal geen sprake is….

    Regels worden slechts toegepast als het mogelijk is om niet linkse stemmen te muilkorven. In dit geval pronkte socialist Vonk zelf online met massamoordenaars in zijn huiskamer. Het is Vonk die een twitterban verdient niet Van grieken die er op reageert.

  5. Als Twitter discrimineert dan is er een taak weggelegd voor Unia. Laat Tom Van Grieken daar officieel klacht neerleggen. Zeer benieuwd wat daarmee gaat gebeuren.

  6. Ik vraag me af waarom een rechts conservatieve mening, politiek incorrect zou zijn. Tom Van Grieken geeft dus toe dat zijn mening politiek incorrect is. Niet nodig Tom. Een rechts conservatieve mening verdient evenveel respect als een links progressieve mening. Maar ja, de ene mening is de andere niet, en links heeft de grootste bek en de grootste toeter via de media.

  7. Het gaat niet zozeer om Twitter, het gaat vooral over de B mainstreampers die aanvaardt dat een beleidsmedewerker van Vooruit/SPa dweept met een massamoordenaar als Stalin. Dat is het meest aanstootgevende in deze affaire.

  8. Het is een schande dat Twitter andere menngen dan de hunne blokkeren!!!
    Dat is censuur!
    Overigens, wat Van Grieken schrijft is de waarheid!!!Maar die mag van Twitter niet gezegd worden!!

  9. Vreemd. Voor het overige zitten de juristen al een paar decennia te zeuren over de ‘derdenwerking van grondrechten’ waarmee ze bedoelen dat ook burgers (en privébedrijven) jegens elkaar de grondrechten moeten naleven. Da’s trouwens de reden waarom een werkgever kan verplicht worden een werknemer aan te werven op louter raciale gronden, of een huisbaas geen Roma’s kan weigeren. Het is de rechtsgrond voor de praktijktesten.
    Maar voor Big Tech geldt dat dus niet ?

Plaats een reactie

Delen