Treinbegeleider aangevallen nadat hij reiziger wijst op mondmaskerplicht

Het station Brussel-Noord. Shutterstock

Uncategorized

Treinbegeleider aangevallen nadat hij reiziger wijst op mondmaskerplicht

Anton Schelfaut

In het station Brussel-Noord is een treinbegeleider zaterdag aangevallen door een reiziger. Op sociale media zijn beelden opgedoken van het incident. Daarop is te zien hoe de NMBS-medewerker enkele schoppen te verwerken krijgt van een jongeman die geen mondmasker draagt.

De treinbegeleider wees de reiziger op de mondmaskerplicht, waarna hij enkele rake schoppen te verwerken kreeg. Daarna wordt de NMBS-medewerker ook belaagd door een tweede reiziger. Omstanders proberen de ‘jongeren’ aan te manen om ermee op te houden. Uiteindelijk lopen ze weg.

“Het incident ontstond op perron 5 nadat de treinbegeleider de betrokkenen terecht wees op de verplichting om hun mondmasker te dragen. Dergelijke vorm van fysieke agressie is onaanvaardbaar ten opzichte van personeel dat de treinreiziger enkel wees op het respecteren van een wettelijke maatregel die werd ingevoerd voor de veiligheid van ons allemaal”, reageert NMBS-woordvoerder Bart Crols in Het Laatste Nieuws.

De treinbegeleider dient klacht in bij de politie. Daarbij zal de NMBS hem de volle steun verlenen, aldus Crols.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

6 gedachten over “Treinbegeleider aangevallen nadat hij reiziger wijst op mondmaskerplicht”

  1. Men vraagt ook van burgers om “burgerzin” te tonen en mensen zonder mondmasker er op te wijzen dat ze het (correct) moeten dragen op plaatsen waar het verplicht is.
    Ik wijs niemand negens op. Als mijn, en die van 810.00 stemmers genegeerd wordt door staatsgreep politici, wat zou ik dan moeten meewerken aan deze waanzinnig vraag?
    Om een pak slaag te krijgen? Dag jan.

  2. Minstens twintig jaar gevangenisstraf met zware dwangarbeid. Mocht de dader een buitenlander zijn, mét of zonder Belgisch paspoort na het tot op de seconde nauwkeurig uitzitten van de straf, voorgoed het land uit. In Japan kennen ze ook geen strafverkorting, daar zetten ze de laatste dag een zandloper voor de cel. Ter dood veroordeelden in Japan krijgen zo nu en dan een brief die de cipiers aan de gevangenen voorlezen. Daarin staat of de doodstraf die dag wel of niet voltrokken wordt en zo ja hoe laat. Een ter dood veroordeelde krijgt er wel dertig tijdens zijn / haar wachten. Toch gaan we er gewoon naar toe om de Olympische Spelen te vieren zonder commentaar. Qatar zit dan weer meteen in de media problemos.

  3. Tiens! De NMBS-medewerker werd zelfs belaagd door een tweede reiziger die “solidair” was met de aanvaller. Stel dat ik er nu tussen gekomen was en die aanvallers een paar muilperen verkocht had …hoe zouden dan de NMBS en het gerecht mijn solidariteit beoordeeld hebben?

Plaats een reactie

Delen