Trump en DeSantis (Wikimedia)

Trump en DeSantis (Wikimedia)

Uncategorized

Trump ziet kandidaat-vicepresident in gouverneur Florida

Pieter Van Berkel

Voormalig Amerikaans president Donald Trump (Rep.) zegt dat hij er “100 procent” over nadenkt om opnieuw presidentskandidaat te zijn. Hij overweegt gouverneur van Florida Ron DeSantis te kiezen als running mate.

Trump deed uitspraken tijdens een interview op Fox Business. De voormalige president noemde DeSantis “een vriend” en “een geweldige kerel”. “Ik heb Ron gesteund en daarna is hij opgestegen als een raket”, zei Trump. “Hij heeft het geweldig gedaan als gouverneur.”

Als hij in 2024 opnieuw kandidaat zou zijn, zou Trump onder meer inzetten op het beschermen van het recht op wapenbezit en het beschermen van de grens.

Ondertussen sprak ook voormalig vicepresident Mike Pence opnieuw zijn steun uit voor Trump. In een toespraak voor een christelijk publiek in South Carolina stak Pence de loftrompet over het beleid van de regering-Trump. Hij haalde hard uit naar de “extreemlinkse agenda” van de regering-Biden. “In slechts 100 dagen heeft de regering-Biden-Harris een lawine van links beleid gelanceerd die al onze vooruitgang dreigt te doen ontsporen”, zei Pence.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen