Een Fieldlab-evenement in Amsterdam (Photonews)

Een Fieldlab-evenement in Amsterdam (Photonews)

Uncategorized

Twee grote testevenementen in Nederland geschrapt

Pieter Van Berkel

De twee grootste testevenementen in Nederland worden geschrapt na aanhoudend protest.

De 528 Oranjedag in Breda en het Startschotgala in Lichtenvoorde verwachtten beiden zo’n 10.000 bezoekers, maar gaan niet door. De Oranjedag krijgt geen vergunning van de gemeente en het Startschotgala stelt het evenement voor onbepaalde tijd uit.

Aanleiding voor het schrappen van de Fieldlab-evenementen zijn aanhoudende protesten en een dreigende staking van de politie. “Deze aanpak past niet bij deze tijd”, zegt Gerrit van de Kamp van politievakbond ACP bij NOS. “Als we kijken naar de situatie waarin agenten zitten, maar ook andere hulpverleners. Die worden nog niet gevaccineerd, maar ze lopen wel een bovengemiddeld risico op besmetting.”

Hoogleraar infectiepreventie Andreas Voss, hoofdonderzoeker van het Fieldlab-project, vindt het jammer dat de evenementen niet doorgaan. “Het had bijgedragen aan onze kennis over het heropenen van de maatschappij”, klinkt het bij NOS. “Maar onder deze omstandigheden kan het niet: er was grote maatschappelijke onrust, er was protest van horecamensen, sporters, zorgmedewerkers enzovoort. Terwijl wij er zijn om de maatschappij meer perspectief te bieden, niet om tweespalt te zaaien.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen