Twee leraars organiseren clandestiene reis naar Turkije: eerst met bus naar Duitsland, dan met vliegtuig naar Istanboel

Foto: Istanbul, Turkije. Shutterstock.

Uncategorized

Twee leraars organiseren clandestiene reis naar Turkije: eerst met bus naar Duitsland, dan met vliegtuig naar Istanboel

Kristof Luypaert

Twee leraars uit een middelbare school in de Brusselse gemeente Vorst organiseerden tijdens de paasvakantie een clandestiene schoolreis. De twee leraars reisden met samen met twaalf leerlingen, ondanks het reisverbod, naar Istanboel in Turkije. Dat heeft de directie bevestigd aan de redactie van HLN. “Er zullen in elk geval gevolgen zijn”, reageert directeur Christian Watterman van de school La Cime.

Voor de ouders van de leerlingen leek er niets aan de hand. De twee leraars lieten uitschijnen dat het om een schoolreis ging, met goedkeuring van de school. Het ging om leerlingen uit het technisch onderwijs, die allemaal tussen 19 en 21 jaar waren.

“Ze hebben alles heel discreet geregeld”, aldus directeur Watterman. “Ze hebben gezorgd dat ze het akkoord hadden van de leerlingen en hun ouders en ze zijn gewoon vertrokken, ondanks het reisverbod.”

De twee leraars en de leerlingen legden voor en na hun verblijf in Turkije wel een PCR-test af. Niemand testte positief, volgens de directie. De feiten krijgen wellicht nog een staartje voor leerkrachten. De raad van bestuur van de school beslist volgende week over hun toekomst. De twee leerkrachten blijven in afwachting van die beslissing gewoon lesgeven.”

Directeur Watterman reageert ontzet. “Dat dit gebeurd is zonder mijn mening en mijn toestemming te vragen! De leerkracht die instond voor de praktische organisatie is nochtans erg toegewijd. We hebben nooit eerder een probleem met hem gehad.”

In de eerste week van de paasvakantie bevond Turkije zich bovendien volop in een derde coronagolf. De besmettingscijfers in het land lagen er toen hoger dan in ons land.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

5 gedachten over “Twee leraars organiseren clandestiene reis naar Turkije: eerst met bus naar Duitsland, dan met vliegtuig naar Istanboel”

  1. Ik heb er geen enkel probleem mee dat deze mensen naar Turkije zijn vertrokken. Dat is hun goed recht, en ik moedig dat zelfs aan. Waar het schoentje voor mij knelt is dat deze Turkse bedevaarders naar ons land zijn teruggekeerd.

  2. …….in Vorst …toch?? is dat daar geen tweetalige regio?? en die “schooldirekteur” wordt door Vlaamse TV- zenders in t frans geïnterviewd?? waarom? spreekt ‘m geen Nederlands , dan geen interview!
    hand in eigen boezem: onze Vlaamse meegaandheid werkt tegen onze eigen belangen!

  3. Ze moeten ontslagen worden! Als een blanke wordt ontslagen voor het tonen van een Mohammed Cartoon, wat vrije meningsuiting is en legaal zou moeten zijn. Dan moeten deze 2 zeker ontslagen worden! Maar ja links zal het wel goedkeuren!

Plaats een reactie

Delen