Sander Loones (N-VA): “De begroting van Alexander De Croo is een totale ramp”

De begroting van De Croo is een totale ramp, vindt N-VA-Kamerlid Sander Loones. Eigen redactie

Uncategorized

Twitter haalt rechtse pagina ‘Vizier op Links’ offline

Niels Geerinck

Twitter heeft sinds gisteren een rechtse pagina verbannen. Het social media platform haalde de Nederlandse pagina ‘Vizier op Links’ offline, omdat het ‘in strijd zou zijn met de regels van het sociale medium.’

Het is vooralsnog onduidelijk wie er achter de pagina zit. Op de pagina verschenen verschillende tweets. Die gingen voornamelijk over linkse indoctrinatie op Nederlandse middelbare scholen en universiteiten, het corrigeren van politici en academici die foutieve informatie tweeten en het schrijven van migratie- en maatschappij kritische tweets.

Aanvaringen en doxing

Vorige maand kwam de pagina nog in opspraak. Er werden stickers aangetroffen, met het logo van de pagina, nabij thuisadressen van personen die eerder op de pagina verschenen waren.

De pagina heeft ook een aanvaring gehad met de demissionair minister van Justitie Fred Grapperhaus. Zo hintte de pagina op een verblijf van de minister in zijn vakantiewoning. Dit wanneer reizen naar het buitenland verboden was. Grapperhaus kwam aan het begin van de crisis nog in opspraak toen er foto’s gelekt waren van hem op een trouwfeest waar te veel gasten aanwezig waren en waar de minister tevens gretig handen aan het schudden was.

https://twitter.com/EWindt/status/1380798521423585285?s=20

De Nederlandse minister van Justitie zei vrijdagochtend dat hij wil onderzoeken of de pagina onder de doxing wetgeving valt: het zonder toestemming publiceren van iemands privégegevens. Tevens liet hij weten dat hij zal controleren of het voldoende strafbaar is of “dat er een extra wetgeving nodig blijkt.”

Het is momenteel niet duidelijk of de aanvaring met Grapperhaus rechtstreeks met het verdwijnen van de pagina te maken heeft. Het is ook nog niet geweten of er aanhoudingen zijn verricht en hoeveel aangiftes er tegen de pagina lopen. Het verbannen van de pagina wekt heel wat onbegrip en tegenstand op Twitter op.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

5 gedachten over “Twitter haalt rechtse pagina ‘Vizier op Links’ offline”

  1. De Tsjeka verbande,vermoordde,mensen die het niet eens waren met Stalins politiek.Twitter gaat dezelfde weg op,nu moeten we nog enkel wachten op de moord commando’s van de wokers en de pocos

  2. Indien ik het goed begrijp , zijn de regels van twitter simpel : verkoop je linkse onzin of islamagressie , overtreed je de regels niet . ben je kritisch , moet je je mond houden . Dus een twitterban is een teken van intelligentie .En een goede waarheidschek : als van twitter gegooid is zal t wel waar zijn .

Plaats een reactie

Delen