De wortels van de hedendaagse 'culture wars'

Joe Biden. Shutterstock

Uncategorized

Vaccinatie van mensen op de reservelijst trekt zich op gang: 15.000 gevaccineerden

Niels Geerinck

Sinds de inwerkingtreding van de reservelijst voor coronavaccinatie schreven zich al 610.000 mensen in. Van die lijst hebben er nu 15.000 een eerste inenting gekregen.

De ‘QVax reservelijst’ is sinds 6 april actief. Mensen die zich registeren op die lijst kunnen worden opgeroepen om al een vaccinatie te krijgen, wanneer er dosissen vrijkomen. De oproepen gebeuren wel in dalende leeftijd en dus niet op basis van wie zich eerst inschreef. De lijst is centraal voor Vlaanderen, Wallonië en Duitstalig België. Brussel heeft een eigen lijst in het leven geroepen.

Al meer dan 610.000 registraties werden gemaakt. Volgens minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) werden er al 15.000 mensen voorzien van een inenting.

Online wachttijden door overbelasting

Toch liep de lancering van de site niet zonder slag of stoot. Door de enorme belangstelling werd de site overbelast. Dat resulteerde in erg lange wachttijden om tot de webpagina met de uiteindelijke inschrijvingsprocedure te komen.

Toch wijst de minister erop dat de site correct functioneert en dat er momenteel nog geen problemen werden gemeld. “Als je zoiets opstart heb je wel eens problemen, en er was inderdaad een wachtrij. Dat was vervelend, maar er zijn geen bugs vastgesteld en de lijst was op geen enkel moment onbeschikbaar”, aldus Vandenbroucke

Verkoop zelftests

Tijdens de commissie Gezondheid gaf Vandenbroucke ook nog enkele andere cijfers mee. Zo zouden er volgens de apotheken al 200.00 zelftests de deur uit zijn. De gratis sneltesten waar bedrijven zich op kunnen beroepen kennen een milde start.

De overheid heeft voor bedrijven 1 miljoen testen voorzien, waarvan er nu 330.000 besteld zijn. De minister riep de bedrijven op om van het aanbod gebruik te maken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

Plaats een reactie

Delen