Van Langenhove haalt uit naar Van Ranst. Foto Twitter.

Van Langenhove haalt uit naar Van Ranst. Foto Twitter.

Uncategorized

Van Langenhove vergelijkt Van Ranst met communist, Van Ranst reageert: “Aan het solliciteren voor een twitterban Dries”

/

Opnieuw een relletje tussen parlementslid Dries Van Langenhove en viroloog Marc Van Ranst op Twitter. Van Langenhove haalde in een aflevering van ‘Kies Dries’ uit naar “opperviroloog” en “horeca hater” Marc Van Ranst en vergelijkt hem met een communist. “Jij bent hier ook aan het solliciteren voor een twitterban, Dries”, reageerde Van Ranst, verwijzend naar de twitterban van Tom Van Grieken.

Het is niet de eerste keer dat Van Langenhove en Van Ranst met elkaar in de clinch gaan op sociale media. Een tweetal weken geleden gingen de twee kemphanen al de confrontatie met elkaar aan toen Van Langenhove in een filmpje uithaalde naar de virologen van ons land, met Marc Van Ranst in de hoofdrol. “Ben jij die vrouwonvriendelijke S&V-racist die gestript werd van zijn parlementaire onschendbaarheid en straks voor de rechter moet verschijnen? “, reageerde Van Ranst toen.

Communist

Na een nieuw filmpje van Van Langenhove waarin hij uithaalt naar Marc Van Ranst, die volgens Van Langenhove aan politiek doet en zich gedraagt als een communist, kon Van Ranst het opnieuw niet laten daarop te reageren. “Opperviroloog Marc Van Ranst gedraagt zich als een echte diva. Niets is hem te veel om toch maar in de kijker te staan. Maar wanneer hij tegenreacties krijgt, is de goelag te klein”, stelde Van Langenhove op Twitter. De reactie van Van Ranst bleef niet lang uit.

“Je voorzitter werd door Twitter reeds voor minder geblokkeerd”, reageerde Van Ranst, die daarmee verwijst naar het feit dat Tom Van Grieken geblokkeerd werd op Twitter omdat hij een foto deelde van een socialist met communistische propagandaposters. “Jij bent hier ook aan het solliciteren voor een twitterban, Dries, want heel wat mensen gaan vast uw tweet rapporteren. Wat ben jij toch een ‘petit joueur’.”

Dries Van Langenhove reageerde op zijn beurt op de reactie van Van Ranst. “Je bewijst éxact het punt van de aflevering. Je doet continu aan politiek, maar als iemand je daarop wijst, word je (passief) agressief. Doe je échte job, Marc, en laat mensen terug buiten, zeker nu uit een studie blijkt dat slechts 1 op 1000 besmettingen buitenshuis gebeurt.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




17 gedachten over “Van Langenhove vergelijkt Van Ranst met communist, Van Ranst reageert: “Aan het solliciteren voor een twitterban Dries””

  1. Van Ranst is een uitstekend viroloog en lesgever. Je kan zijn adviezen niet weggooien. Maar Burger Van Ranst doet ook graag aan politiek. Ik ken er zo velen. Ze ventileren dan allerlei meningen en zijn dan kwaad en woedend als ze een verbale mep terug krijgen. Burger Van Ranst doet beter niet aan politiek. Bovendien flirt hij met de PVDA en het communisme , niet beseffende die sujetten zijn toekomstige cipiers zullen zijn. In het communisme verdraagt men geen Proffen als Van Ranst. In het communisme zoekt men niet naar een schuldige; dat is tijdverlies. Men zoekt alleen naar een manier om zo vlug mogelijk alle intelligentsia ofwel de nek om te draaien , of in de gevangenis te stoppen of op te nemen in een ” psychiatrische instelling “

  2. Wat hebben Stalinisten, Poetin en Van Ranst gemeen: juist, zij dulden geen kritiek/tegenspraak ! Bovendien wijst de uitbater van “La Ciboulette” terecht op de mediageile trekjes van onze twitter politoloog. De twitterban waarop hij alludeert blijkt zijn nostalgie te vertolken over de grote NKVD zuiveringen in wijlen de Sovjet-Unie. Ik neem aan dat onze communistische big Brother uitkijkt naar toekomstige politieke processen, van politieke dissidenten, naar analogie met de processen van Moskou in de jaren 1930.

  3. Van Ranst bekent dus kleur. Enkel linkse standpunten zijn Twitterwaardig en de rest houdt best zijn mond. Een duidelijker signaal van linkse dictatuur is niet nodig.

  4. Kan een viroloog, die van de ene TV-studio naar de andere loopt en die er maar op los twittert en reageert op alles en nog wat, wel een uitstekend viroloog zijn?
    Heeft Van Ranst nog tijd om echt virologisch werk te doen? Hoeveel tijd brengt die man nog door in een labo? Is die man op virologisch vlak nog up-to-date? Ik heb mijn twijfels over zijn zogenaamde uitstekende kennis. Bewijs daarvan ook de vele tegenstrijdige verklaringen die hij in verband met de sanitaire crisis ooit heeft afgelegd. Maar dat wordt dan geplaatst onder de noemer ‘voortschrijdend inzicht’.
    Schoenmaker blijf bij uw leest of maw viroloog blijf in uw labo.

  5. Hij bekent niet alleen kleur, maar bekent ook dat hij achter de uitsluiting van Tom Van Grieken zit en dreigt dus ook Dries Van Langenhove van hetzelfde laken een broek te geven.

  6. Terechte opmerking Marc! De geloofwaardigheid van zijn tussenkomsten i.v.m de aanpak van de virusbestrijding lijdt exponentieel o.i.v. zijn politiek getwitter. Een verstandig man (die hij zeker is) zou toch best weten waar hij momenteel zijn prioriteit moet leggen. Als hij verder ooit zijn huidige naambekendheid wil verzilveren met een extreem links politiek mandaat dan doet hij dat maar voor mijn part. Dat is dan voor zijn eigen rekening.

  7. Iedereen die reageert op de maatschappij , of toch het nieuws, doet aan politiek . Dat heet een mening hebben en ze uiten . Als dat al niet meer mag , welke job je ook hebt , dan mag er niemand meer zijn al dan niet intelligente mond openen. Als we onze mening moeten laten afhangen van voorgekauwde en pure lobby politiekers die een beetje zeggen wat we moeten denken of voelen , dan mogen ze evengoed meteen overal swastika’s en sikkel en hamers terug gaan dragen.

Plaats een reactie

Delen