Dries Van Langenhove (Photonews)

Dries Van Langenhove (Photonews)

Binnenland politiek

Van Langenhove vraagt bijkomend onderzoek in Schild & Vrienden-zaak

Pieter Van Berkel

De advocaat van Dries Van Langenhove vraagt bijkomend onderzoek in de zaak rond Schild & Vrienden, gezien de beslissing van onderzoeksrechter Annemie Serlippens om zich terug te trekken na een wrakingsverzoek.

Normaal gezien zou de zaak maandag behandeld worden door de Gentse raadkamer. Het parket Oost-Vlaanderen begon op 2 september 2018 een strafonderzoek na de Pano-reportage over Schild & Vrienden. Het parket vraagt voor Van Langenhove de verwijzing naar de correctionele rechtbank voor een inbreuk op de wapenwetgeving voor het bezit van pepperspray en diverse inbreuken op de racismewetgeving.

Van Langenhove had via zijn advocaat een wrakingsverzoek ingediend tegen onderzoeksrechter Serlippens, omdat uit het Twittergedrag van de onderzoeksrechter zou blijken dat ze partijdig is. De verdediging had in het verzoekschrift verschillende tweets aangehaald die door Serlippens geliket zouden zijn, waaronder het gedicht ‘Van Theo’s en Driezen’ dat Stijn De Paepe maakte voor De Morgen.

De plenaire vergadering van de Kamer van Volksvertegenwoordigers hief in maart de parlementaire onschendbaarheid op van Van Langenhove, die verkozen werd voor het Vlaams Belang. Van Langehove heeft de beschuldigingen steeds ontkend.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

6 gedachten over “Van Langenhove vraagt bijkomend onderzoek in Schild & Vrienden-zaak”

  1. Dries Van Langenhove is geniaal. Steun Schild & Vrienden in hun heldhaftig verzet tegen de desinformatie verspreid door dat intentioneel desinformerend reporterke van de sossenrode PoCo-Propaganda toeter S.R.T. Dat het PoCo-Loge Repressieapparaat dissidente stemmen wil muilkorven al of niet op wenken der PoCo-Loge elite, kan men met de ellebogen aanvoelen, subjectief dus. Dat sluiten bewijzen is moeilijker.

  2. Linkse rode O. R. Serlippens kon niet wachten om haar van te voren gekende intenties waar te maken. Het linkse lokaas kon ze niet weerstaan. Voorbeeld van klassejustitie en linkse infiltratie in het rechtssysteem. O. R. Serlippens bijt u vast in serieuze zaken. Toch nog een vaststelling u bent tot in uw nadagen voor mij niet meer geloofwaardig.

  3. Laat je niet in een hoekje duwen, Dries!
    Je hebt de steun van heel veel Vlamingen!
    Goed dat er nog jonge Vlamingen zijn die strijden
    voor een Vlaanderen waar Vlamingen thuis zijn
    en zich thuis kunnen voelen.
    Vlaanderen boven!

Plaats een reactie

Delen