Vincent Van Quickenborne. Foto Photonews.

Vincent Van Quickenborne. Foto Photonews.

Uncategorized

Van Quickenborne: “El Kaouakibi zou beter opstappen uit parlement”

/

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne hoopt dat Sihame El Kaouakibi er alsnog voor zal kiezen om haar parlementszetel in te leveren. “Ik denk dat het in deze context absoluut niet past om in het parlement te blijven zitten”, zei hij in VTM Nieuws.

Een tweetal weken geleden besliste Sihame El Kaouakibi uit Open Vld te stappen nadat de bewijzen van subsidie-fraude zich tegen haar opstapelden. De zelfbenoemd sociaal onderneemster verduisterde honderdduizenden en misschien zelfs miljoenen euro’s subsidies, waardoor Open Vld de procedure opstartte om haar uit de partij te zetten. El Kaouakibi hield de eer aan zichzelf, maar besliste wel om parlementslid te blijven, als onafhankelijke.

Open Vld had haar opgeroepen om haar zetel in te leveren zodat de partij die kon geven aan een ander partijlid, maar dat doet El Kaouakibi dus niet. Ze wil parlementslid blijven en dus maandelijks de parlementaire vergoeding van een slordige 6.000 euro blijven opstrijken. Dat zorgt voor heel wat ongenoegen bij de Vlaamse bevolking, maar ook bij Open Vld zelf.

Moet El Kaouakibi parlementszetel inleveren?

“Ik denk dat het in deze context absoluut niet past om in het parlement te blijven zitten”, reageert minister van Justitie en vicepremier Vincent Van Quickenborne. “Ik denk dat ze beter haar verdediging zou opnemen en dat doen vanuit een parlementaire zetel lijkt mij niet aangewezen.” De vicepremier vindt het een goede zaak dat El Kaouakibi zelf uit de partij stapte, maar dat gaat voor hem niet ver genoeg. “Het zou nog veel correcter zijn moest ze zelf de beslissing nemen op uit het parlement te stappen.”

Van Quickenborne benadrukte ook wel dat ook Sihame El Kaouakibi het vermoeden van onschuld moet blijven genieten en de feiten eerst nog bewezen moeten worden. “Maar als je alle gegevens bekijkt, en het feit dat er geen afdoend antwoord op komt, dan maakt mij dat ook wel ongerust.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




8 gedachten over “Van Quickenborne: “El Kaouakibi zou beter opstappen uit parlement””

  1. De parlementaire vergoeding bedraagt 53.511,00 euro (100%) op jaarbasis. De forfaitaire vergoeding van kosten bedraagt 14.983,08 euro (100%) op jaarbasis. Ook nog Eindejaarspremie en vakantiegeld. Ze heeft ook nog recht op een parlementair medewerker. Sihame kost U niet één, maar twee parlementaire lonen.

  2. Ik ben hoegenaamd geen voorstander van El Kaouakibi maar ik zou in haar plaats mijn zetel nooit afgeven. In haar plaats zou ik de vuile was eens goed buiten brengen van de OvLD.

  3. Iedere keep dat dienen Quickelborne zijn profiteursgat verbiage,veranderde dat Kortrijks opscheppertje het geweer van schouder-en veranderdde gij van POLLITIEKE PARTIJ….!?

Plaats een reactie

Delen