Engelse verpleegster leert tijdens cursus dat Bijbel 'racistisch' is

Amy Gallagher. YouTube

Uncategorized

Van Quickenborne: “Het is tijd dat we het gevangenispersoneel vaccineren”

Simon Segers

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) is van mening dat het Belgisch gevangenispersoneel voorrang dient te krijgen bij de vaccinaties. “De gezondheid van het personeel staat op het spel, daarom is het tijd dat we vaccineren.”, aldus de minister.

Van Quickenborne reageert hiermee op de eis van de vakbonden. Gisteren raakte bekend dat eerder deze week een 35-jarige cipier overleed aan corona, ze was een risicopatiënte. De socialistische vakbond ACOD meent dat de vrouw besmet raakte in de gevangenis. In het verleden waren er al enkele zware corona-uitbraken in verschillende gevangenissen, zoals in Dendermonde, Hasselt en Namen. Ondertussen hebben de verschillende vakbonden een stakingsaanzegging ingediend. Ze willen dat zowel het personeel als de gedetineerden gevaccineerd worden.

Dicht opeen

De minister is het eens met de vakbonden: “In de eerste en tweede golf was de situatie in de gevangenissen relatief onder controle. In de derde golf zijn er echter heel wat uitbraken. De gezondheid van het personeel staat op het spel, daarom is het tijd dat we vaccineren.” Het feit dat men in gevangenissen dicht opeen zit, maakt de situatie daar fundamenteel anders dan in de buitenwereld, vindt Van Quickenborne. Maandag vindt een overleg plaats tussen de verschillende ministers van Volksgezondheid. Zij zullen zich verder buigen over de kwestie.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

3 gedachten over “Van Quickenborne: “Het is tijd dat we het gevangenispersoneel vaccineren””

  1. “Gisteren raakte bekend dat eerder deze week een 35-jarige cipier overleed aan corona, ze was een risicopatiënte. Even wat research gedaan en ja hoor …obese overgewicht.

  2. De marionet van de Big Reset – bbb agenda van de elite Van Quickenborne komt ook met een idee… Wie zegt dat het personeel én de inmates zich willen laten inenten met een nog altijd experimenteel vaccin dat zich nog in de ontwikkelingsfase bevindt en bij gebrek aan een ander idee ondanks een voorlopige goedkeuring van EMA toch gebruikt wordt? Er zijn nu al miljoenen proefkonijnen in België, nu de gevangenissen ook nog?

Plaats een reactie

Delen