Commissie van Wijzen wil lerarenberoep fors hervormen: 38 urenweek en toelage voor lesgevers in probleemscholen

Dirk Van Damme. Photonews

Uncategorized

Van Quickenborne pleit voor legalisatie prostitutie

Simon Segers

Tijdens de plenaire vergadering in de Kamer vandaag antwoordde minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) op een vraag van Open Vld-Kamerlid Marianne Verhaert. De minister verklaart sekswerk te willen legaliseren en zo misbruik te willen tegengaan.

Sekswerk is het oudste beroep ter wereld, het bestaat en iedereen weet dat. Toch zijn we bijzonder hypocriet, want volgens het strafwetboek is het strafbaar, maar in de feiten wordt het gedoogd.” , begon Van Quickenborne zijn betoog. De minister is van mening dat de grijze zone waarin prostitutie zich bevindt door het “gedoogbeleid” de deur openstelt voor misbruik. “Van duidelijkheid wordt iedereen beter.”

Sociale bescherming

Van Quickenborne wil “sekswerk als een reguliere, economische activiteit op voorwaarde dat het gaat om minderjarigen die daar vrijwillig voor kiezen.” De pijnlijke verspreking leek niemand op te vallen. De minister bedoelde uiteraard ‘meerderjarigen’. Hij verkondigde ook aan de ministerraad een voorstel te zullen doen om het strafwetboek te wijzigen en sekswerk zo te decriminaliseren. Op die manier kunnen prosituees dezelfde sociale rechten en bescherming genieten als andere werknemers in dit land. Verder zei van Quickenborne van mening te zijn dat de staat zo “streng zal kunnen optreden tegen mensenhandel, uitbuiting, kinderprostitutie en tegen sekswerk onder dwang.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

Plaats een reactie

Delen