Vlaamse onderwijskwaliteit gaat snel achteruit

Ben Weyts. Photonews

Uncategorized

Van Ranst: “Ga tijdens paasvakantie niet naar Turkije op vakantie of familiebezoek”

Anton Schelfaut

Ga tijdens de paasvakantie niet op vakantie of familiebezoek in Turkije. Daartoe heeft viroloog Marc Van Ranst opgeroepen op TV Limburg. “Dit is niet het moment”, klinkt het.

De paasvakantie is traditioneel een periode waarin veel Belgen van Turkse origine naar Turkije reizen om er familie te bezoeken. Dat is nu geen goed idee, waarschuwt viroloog Marc Van Ranst.

“Dit is niet het moment”, zegt Van Ranst bij TVL. “Niet bij ons, maar ook niet daar. Men is daar aan een grote golf bezig die dubbel zo erg is als bij ons. Het is oppassen geblazen.”

In Turkije worden dagelijks meer dan 40.000 nieuwe besmettingen vastgesteld. In totaal zijn het er al meer dan 3,5 miljoen.

Niet-essentiële reizen zijn op dit moment verboden, maar toch zijn er veel mensen die via een ‘omweggetje’ naar het buitenland reizen. “Als men zegt dat een familielid ziek is, dan wordt dat uiteraard vaak aanvaard”, zegt Van Ranst. “En dan kan men weg. Het is heel moeilijk te controleren of dat dan wel echt zo is. Ik denk dat iedereen daar zijn verantwoordelijkheid moet nemen.”

Wie toch naar Turkije zou reizen, moet bij terugkomst veertien dagen in quarantaine en twee PCR-tests laten afnemen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

6 gedachten over “Van Ranst: “Ga tijdens paasvakantie niet naar Turkije op vakantie of familiebezoek””

  1. Marc van Ranst, beroep= viroloog, tv maker, schaduw premier en nu ook nog reisadviseur. Wat is de volgende stap: Minister van volksgezondheid? Toch moet ik toegeven dat zijn boodschappen duidelijker klinken dan de saaie monologen van onze liberale (OVLD) premier. Al blijft mijn eindconclusie naar aanleiding van de pandemie en het liberale wanbeleid gekoppeld aan de desastreuze beleidsversnippering in België, dat de politieke opdeling (separatisme) van dit land, voor alle partijen, meer dan ooit een optie is om een rationeel bestuur uit te rollen, op voorwaarde komaf te maken met de dictatuur van de particratie. In de VSA wijst de kiezer soeverein de leiders aan die de state en de federatie zullen besturen. In België en zijn provincie Vlaanderen zijn het partijdespoten die over de hoofden van het volk hun wil opleggen. In de Griekse Oudheid noemde men dat zooitje, met recht en reden, “tirannen”.

  2. Mr Van Ranst, we weten het ondertussen wel ,als ik het laatste j overloop ,komt de druk, iedere keer alleen bij de burgers terecht -niet dit ,niet dat , maar over jullie falingen geen woord, miljoenen mondkapjes laten verdwijnen ondertussen dat wij zoals in de jaren 60 ,mondmaskers moesten naaien, meer dan 4 tesamen mag niet ,maar inde voetbal mogen ze mekaar aflekken bij ieder doelpunt , 2 oudjes op een bank een boete maar met 150 a 200 wielrenners bij elkaar ,waar ze spuwen zuchten , kuchen in mekaars aangezicht dat mag ,heel de vaccinatie campagne is niet alleen een klucht maar gaat ook slakken traag ,ondertussen dat er in Israël al meer dan 60% een spuitje heeft gehad ,verklaar dit eens !!! En dan zwijgen we nog van alle absurde maatregelen ,en virologie die mekaar tegen spreken – u zelf zou beter bij de sossen gaan werken , je zult er u veel beter bij voelen

  3. Oei, Van Ranst is niet politiek correct in zijn “aanbeveling” daar gaan ze bij de PvdA niet mee kunnen lachen. 😉
    Ik zie hier in een reactie het woord “pandemie” weer vallen.
    Bij een “pandemie” stel ik me miljoenen doden voor (let wel elke dode is er een te veel) maar mensen overlijden nu eenmaal.
    De miljoenen die wereldwijd voorspeld werden, daar zitten (gelukkig) nog ver af.
    Ik stel me de vraag: gaan we ooit weten hoeveel “normale” overlijdens als corona-doden geregistreerd werden?
    Er werden weer veel mensen openomen de laatste dagen /weken, waarvan nu geweten is dat ze veelal overgewicht hadden.
    Andere overlijdens hadden meestal te maken met onderliggende ziektes.
    Je sterft niet aan corona, maar met corona.
    Van Ranst en co zouden beter wat transparanter zijn naar de bevolking toe, maar tsja, dan kunnen ze geen zinloze maatregelen “adviseren” aan regerende politici.

  4. Pandemie is dan ook geen definitie van het aantal besmettingen wel de locatie nl. : verschillende continenten/ wereldwijd.
    – A pandemic (from Greek πᾶν, pan, “all” and δῆμος, demos, “local people” the ‘crowd’) is an epidemic of an infectious disease that has spread across a large region, for instance multiple continents or worldwide.
    – Je sterft trouwens vrijwel altijd aan een ‘hartstilstand’ …

Plaats een reactie

Delen