Marc Van Ranst (Photonews)

Marc Van Ranst (Photonews)

Uncategorized

Van Ranst: “Hebben bevolking tijdens krokusvakantie 2020 bewust ongerust gemaakt”

Pieter Van Berkel

Viroloog Marc Van Ranst heeft de bevolking tijdens de krokusvakantie van 2020 bewust ongerust gemaakt. Dat zegt hij in een hoorzitting van de bijzonder Covid-commissie van de Kamer.

“We zaten met een bevolking die nog niet heel geïnformeerd en absoluut niet bezorgd was”, zei Van Ranst. “Toen hebben we beslist: we gaan dat zelf doen. De krokusvakantie is vaak een week waarin het nieuws vernauwt tot één onderwerp. We hebben toen beslist om een cursus virologie te beginnen geven.”

Volgens Van Ranst focuste de regering de eerste maand op paniek te vermijden. Hij sloeg in zijn opzet om de Covid-berichtgeving het nieuws te laten overheersen. “De ‘mood’ van de bevolking ging over op bezorgd”, zei Van Ranst. “Als je informatie geeft kan je dat brengen tot ongerust. Dat is oké. Paniek hoeft niet. Maar dat moest toen gebeuren, daar gingen we geen tweede kans voor krijgen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

6 gedachten over “Van Ranst: “Hebben bevolking tijdens krokusvakantie 2020 bewust ongerust gemaakt””

  1. We hebben virologen onze vrijheid laten afpakken. Hoeveel ic-bedden zouden we kunnen opgestart hebben met het geld dat we nu door deuren en ramen hebben weggegooid? Hebben wij echt onze vrijheid laten afpakken om voor de wereld een goed figuur te slaan op medisch gebied en dat na een periode dat we het aantal ziekenhuizen drastisch hebben afgebouwd? Waarom deden we dat dan ook niet met de Mexico-griep? Het aantal doden is vergelijkbaar. De EU regeert ons in de ravijn.

  2. Aantal doden aan covid-19 tot nu toe op 2 jaar 52.000. Aantal burgerdoden + militaire slachtoffers Wereldoorlog 2 op 5 jaar, 61.700.
    Politici hebben het gevaar van Covid-19 steeds verdoezeld voor het publiek en het onvoldoende gewezen op het gevaar.

  3. Alexander De Croo en zijn woordvoerder Marc Van Ranst moeten niet komen klagen als het publiek niet langer geloof hecht aan hun leugens en uitvluchten. Wanneer liegen ze niet is de hamvraag? Twee avonturiers die de pandemie gebruiken en misbruiken voor eigen gewin. Sorry, maar het is de perceptie die ze zelf creëren.

Plaats een reactie

Delen