Marc Van Ranst. Foto Photonews.

Marc Van Ranst. Foto Photonews.

Uncategorized

Van Ranst nu ook in de clinch met Rik Torfs: “Ik ga mijn vrije mening over Torfs niet uiten. Ik blijf graag beleefd”

/

Nadat viroloog Marc Van Ranst de voorbije dagen meermaals de confrontatie aanging met Dries Van Langenhove, zit het er nu ook bovenarms op tussen Van Ranst en Rik Torfs. De voormalige rector van de KU Leuven hield een pleidooi voor vrije meningsuiting, maar dat was niet naar de zin van Van Ranst.

Marc Van Ranst is de laatste dagen bijzonder bedrijvig op Twitter. Na meerdere Twitter-relletjes met parlementslid Dries Van Langenhove had hij gisteren ook openlijk ruzie met collega-arts Jeff Hoeyberghs. Van Ranst kondigde aan klacht in te dienen tegen Hoeyberghs, waar Rik Torfs het zijne over denkt.

Vrije meningsuiting?

“Marc Van Ranst mag gelukkig vrij zijn mening uiten over gelijk welk onderwerp”, aldus Torfs op Twitter. “Dat geldt eveneens voor Jeff Hoeyberghs, ook over Marc Van Ranst. Wie een publieke rol speelt, moet kritiek kunnen verdragen, ook wrede en minder welvoeglijke, en er -wie weet- leren van genieten.”

Een reactie van Marc Van Ranst, die niet gediend was met de tweet van Rik Torfs, liet niet lang op zich wachten. “De uitspraken van Hoeyberghs, waarbij hij graag zou zien dat doodsbedreigingen aan mijn adres snel hun gewenste voltrekking krijgen, zijn volgens Torfs ‘vrije meningsuiting’. Ik ga mijn vrije mening over Torfs niet uiten. Ik blijf graag beleefd tussen Pasen en mijn hemelvaart”, aldus Van Ranst met een katholieke knipoog.

(Lees verder onder de tweet.)

Iets later ging Van Ranst nog verder. In een nieuwe tweet sneerde hij opnieuw naar Torfs. “Het is paasvakantie voor iedereen. Ik reageer even op Rik’s tweet, en zo komt Rik morgen geheid ook nog eens in de krant met een interview als reactie op “wat Van Ranst zegt”. Enkel zo lukt dat nog de laatste tijd. Het weze hem van harte gegund. Ik doe mensen graag een plezier!”

Ter info: Hoeyberghs, die had gezegd dat “hoe sneller het slecht met hem afloopt, hoe beter voor de wereld”, ontkent dat hij daarmee bedoelde dat hij hoopt dat Van Ranst het leven laat. “Met slecht aflopen bedoel ik niet dat ik wil dat hij sterft, he”, zei Hoeyberghs gisteren al. “Het zou beter zijn dat hij niet sterft. Dat slecht aflopen slaat op de rechtszaak tegen hem. Ik hoop dat het gerecht zijn werk doet en hem veroordeelt voor fraude. Hij moet in de hoek gezet worden voor al het leed dat hij veroorzaakt heeft.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




39 gedachten over “Van Ranst nu ook in de clinch met Rik Torfs: “Ik ga mijn vrije mening over Torfs niet uiten. Ik blijf graag beleefd””

  1. Dat onze media, vooral dan onze nationale zenders, geïndoctrineerd zijn van linkse ideologie hoeft geen betoog meer. Het Chinese virus, waarom zou men het anders noemen dan bvb het Britse variant, heeft er nog extra toe bijgedragen. Noem het eenvoudigweg democratische dicatuur: slechts één mening is juist en die die mening niet deelt is een fascist, misschien wel (neo-)nazi, die zeker zijn woordje uitleg om zijn zienswijze te meten in een debat met de ‘pseudo-wetenschappers’ die enkel leven op aannames in plaats van degelijk wetenschappelijk onderzoek!

  2. maar we gunnen zijnen hemelvaart….door de schouw…van een crematorium… we wensen hem zelfs een gezellig creperingsfeest toe ! liefst door zijn eigen product , astra-zenuwka 🙂

  3. De arrogantie van de door de media opgeblazen communist begint uiterst verontrustende niveaus aan te nemen.

    Mensen met een andere mening worden neergesabeld door dit heerschap in diezelfde media, en er word gedreigd met rechtzaken.

    Stalin, Mao, Kim Jung en consoorten zouden deze man bewonderen…

  4. Ik kan me niet van de “indruk” ontdoen dat Van Ranst (terecht) veel van zijn geloofwaardigheid aan het verliezen is.
    Deze mediageile viro-loog wil dit blijkbaar compenseren met zijn Twitter-uitlatingen/gedrag.
    Hoogste tijd om dit heerschap dood te zwijgen, niet te doden.
    De afgang die hem te wachten staat zal niet minnetjes zijn.
    Ik kan amper wachten. 😉

  5. Kenmerken van primaire psychopathie
    •Oppervlakkige charme en welbespraaktheid.
    •Gevoelens van grandiositeit.
    •Pathologisch liegen.
    •Manipulatief en sluw gedrag.
    •Gebrek aan berouw of schuldgevoel.
    •Ontbreken van emotionele diepgang (vluchtige emoties)
    •Kil en/of gebrek aan empathie.
    •Geen verantwoordelijkheid nemen voor het eigen gedrag.

    Is met verve geslaagd

  6. ‘SS-Obersturmführer von Ränst’ manipuleert en dreigt dat het ene lieve lust is. Hij slaagt erin zijn politieke propaganda op een sluwe manier op de massa los te laten. En zij die nog enige kritiek hebben op zijn dictaten worden door de media weggezet als racist. Benieuw of dat veel stemmen zal opleveren voor zijn partijgenoten.

  7. Inderdaad. Die vent verdraagt totaal geen kritiek of tengenspraak. Iedereen die het niet met hem eens wordt gewoonweg geblokkeerd. Had hem ooit vergeleken met Poetin met dat verschil dat Poetin de mensen nog poogt op te ruimen. De dag erna geblokkeerd. Die vent is gewoon gevaarlijk. Als we kijken naar zijn video van zijn optreden in 2019 op één of ander podium dan begrijpen we waarom. One voice, one message. Ja alleen mijn mening is de juiste.

  8. Daarmee insinueert hij eigenlijk dat hij zaken weet over Torfs die het daglicht niet mogen zien of die te schunnig zijn om op een beleefde manier te kunnen brengen, als je “a” zegt moet je “b” zeggen kerel …
    het is echter geweten dat Torfs destijds als rector van de KUL één van enigen was die Van Ranst doorhad en die neen durfde zeggen tegen deze machtswellusteling in z’n ijver om zoveel mogelijk mandaten, macht en geld te verzamelen; dàt kan die rancuneuze Van Ranst nog steeds niet verkroppen

  9. Haha. Norbert vat het goed samen. Psychopaat tot en met, samen met Bill Gates. Gelukkig worden journalisten van main stream mediia wakker en dapper. vandaag zat.10.4 ook in de Standaard kritisch artikel tegen de 4- ologen, met V R op nr.1

  10. Wat een zielig personnage is me dat. Reeds van zijn derde verschijning op de beeldbuis (een activiteit waarvoor hij letterlijk staat aan te schuiven aan de deur van de politiek correcte VRT zender) had hij zichzelf al twee keer tegen gesproken. Ondertussen heeft hij zichzelf reeds belachelijk getwitterd. Welk verstandig mens kan nog enige geloofwaardigheid aan dat zielig mediageile personnage hechten. Wie gelooft die mislukte pseudo communist nog? Wat jammer voor de plaats dat hij inneemt op deze wereldbol; we hadden anders nog 1 m3 lucht erbij…

  11. Dat deze media geile TV-BV geen kritiek verdraagt is al lang duidelijk .Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat deze rode truidrager totalitaire trekken heeft en zelfs zeer sterke! Wat die vent echter vergeet is dat ,indien hij er zou over denken om in de politiek te stappen, iedereen al een degout van hem heeft. Hij zou kunnen de weg opgaan van Anuna De Wever waarvan Groen dacht dat ze de kip met het gouden ei hadden ontdekt! Het vervolg kent iedereen intussen! Dus aan de politieke partij die er ook maar even zou aandenken deze media geilaard in huis te halen let op dat het niet eerder antireclame dan reclame wordt! Iedereen is beu gekeken op die arrogante vlerk!

  12. Politieker; TV-ster of wetenschapper?
    Het wordt tijd dat Marc(ske) een kant kiest en zich toespitst op één van de drie, want half werk is geen werk, laat staan 1/3e werk… als hij ze alledrie blijft doen.

  13. Van Rampst houd zijn mening voor zich , omdat hij het debat met iemand van het kaliber van Rik Torfs niet aankan .
    En zelfs als hij ze rondtoeterde, ze interesseert ons geen zier .Kwallen mogen een mening hebben,, maar ze moeten op zee blijven drijven en liefst ver uit de kust .

  14. “Een interactie die draait rond het eigen gelijk is geen filosofisch gesprek.” (Socrates) U kunt dit opvatten zoals u zelf wilt, maar vermoedelijk bedoelde Socrates hiermee dat open staan voor de waarheden van anderen u wellicht verder helpt dan vast te blijven houden aan uw eigen gelijk.

  15. Die man is een blok aan het been en zware een smet op wetenschappers die zich wel kunnen gedragen en strikt bij hun domein blijven . Onbegrijpelijk dat de media die “man ” zo blijven voor het voetlicht zetten . Dit is pas contraproductief voor de geloofwaardigheid van alle mensen die zicht te goeder trouw inzetten voor het bestrijden van deze pandemie .

  16. Gewoon een enkele reis naar Noord-Korea, een win-win situatie. België is van Van Ranst af, en de communistische viroloog kan zich heerlijk uitleven met vrijheids- en meningsuiting beperkende maatregelen. Het regime aldaar zal hem als een grote aanwinst beschouwen.

  17. Ik ga aan Van Ranst niet te veel woorden vuil maken. Maar ik hoop wel dat, eens dit flagrante bedrog voor iedereen met duidelijkheid bekend zal zijn, hij te samen met de andere ‘companen’ voor zijn enorme verantwoordelijkheid zal berecht worden. Ik zou niet graag de dood van 20.000 landgenoten op mijn geweten hebben.

  18. @ Guido,
    In amper enkele woorden sla jij de nagel op de kop, inderdaad Van Ranst heeft bloed aan zijn handen hangen 20.000 hoeveel daarvan zijn er onnodig moeten sterven doordat de windhaan van dienst Marc Van Ranst de een na de andere leugen onze huiskamers instuurde!
    Het Proces dat er zit aan te komen op het tweede Neurenberg Tribunaal, Marc Van Ranst zal wel mee vooraan in de beklaagdenbank mogen plaatsnemen hij zal trouwens niet alleen zijn er zijn een hoop schuldigen.
    Een tweede Neurenberg-tribunaal wordt voorbereid door de Amerikaans-Duitse advocaat Reiner Fuellmich.

  19. Het links narcistisch discours van Marc Van Ranst steunt op pure provocatie wegens politieke motieven. Uiteraard kan hij rekenen op de bescherming van onze rechts geradicaliseerde justitie. Op te merken valt dat onderhavige gedoogsteun allen geldt voor linkse extremisten en activisten. Niet dus voor rechtse opinies.

  20. Bij de vermeende “hemelvaart” der fanatieke Linksoloog wordt het mogelijk “noch bloemen noch kransen” maar er zal niks vermeld worden over “noch champagne”…..

Plaats een reactie

Delen