Marc Van Ranst. Foto Photonews.

Marc Van Ranst. Foto Photonews.

Uncategorized

Van Ranst ongerust over heropening horeca-terrassen op 8 mei: “Eerst zuipen en dan de moraal”

/

Viroloog Marc Van Ranst heeft op Twitter gereageerd op de vreugde in het land voor de aankomende heropening van de horeca-terrassen. “Twintig miljoen pinten voor de bevrijdingsfeesten op 8 mei. De vraag of dit wel verstandig is, wordt zelfs niet meer gesteld. ‘Erst das Saufen, dann die Moral'”, aldus Van Ranst.

Op 8 mei mogen de horeca-terrassen na maanden sluiting weer open. Dat is een week later dan oorspronkelijk gepland, maar ook met die week uitstel is viroloog Marc Van Ranst er niet gerust op. Vooral de feeststemming rond die befaamde 8 mei zint Van Ranst niet. Hij reageerde afkeurend op een artikel waarin brouwerij AB Inbev aankondigt voldoende bier te zullen voorzien. “Geen zorgen, tegen 8 mei zullen er 20 miljoen pinten klaarstaan”, aldus de brouwerij.

Maar Van Ranst vindt die houding maar niets. “Twintig miljoen pinten voor de bevrijdingsfeesten op 8 mei. De vraag of dit wel verstandig is, wordt zelfs niet meer gesteld. ‘Erst das Saufen, dann die Moral'”, aldus Van Ranst. “Een verbod op pinten dringt zich op”, reageert iemand sarcastisch.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




8 gedachten over “Van Ranst ongerust over heropening horeca-terrassen op 8 mei: “Eerst zuipen en dan de moraal””

  1. Heeft iemand Van Ranst (en Brother in Arms gouverneur Decaluwe van WVL) al gezien in bijvoorbeeld Knokke-Heist? Daar gaat het ook niet goed wat corona maatregelen en zuipen betreft door Franstalige jongeren. Van Ranst bewandeld altijd het gemakkelijke pad, het veilige pad. Om indruk te maken pakt hij de zwakken! Zoals brave, hardwerkende horeca ondernemers.

  2. Kan MVR niet verkassen naar Noord-Korea?Op de rode staatzender van de Reyerslaan met minaret kan men naar The Mole:Undercover in North-Korea kijken.Volgens die serie wordt er daar enorm veel gezopen door de partijtop!Hun grote leider Kim Jong-un en idool van MVR beweert ook dat er geen corona is aldaar!Dus kan MVR rustig een terrasje gaan doen in Pyongyang.

  3. Hoe ethisch is het om aan jouw collega’s te vertellen hoe je zelf de media bedrog en hoe zij dit best ook kunnen doen, MVR?
    Hoe lang is het geleden dat je nog wetenschappelijk werk hebt gedaan?

  4. Wat mij betreft komt Marc Van Ranst over als een sympathieke, welbespraakte kerel. Hij gelijkt zelfs wat op Nonkel Bob. Maar daarmee is alles gezegd. Hij is zwaar afgegaan in zijn confrontatie met Jean-Marie Dedecker. We hoeven hem niet te verbannen naar Groen-links in Nederland zoals Calvo. Maar hou hem van het scherm. Het zal ook zijn gemoedsrust ten goede komen.

  5. Ik begrijp MVR volkomen. De aanpak van AB Inbev is op geen enkele manier te verklaren. Bier zou enkel mogen geconsumeerd worden na afspraak, volgen een door hem opgesteld prioriteitsplan. Na een uitnodiging van het ministerie van Marcsisme. Welk drankje je krijgt mag je natuurlijk niet zelf bepalen.
    Wat een vent. Moest eerste miniter zijn.

  6. MVR telt óók af naar die 8ste mei: hij heeft kratten azijn klaarstaan om te “zuipen”. Ik vraag me af of dat communistisch gedrocht niet tegen zichzelf moet beschermd wordén.

Plaats een reactie

Delen