Van Ranst reageert geïrriteerd en schrijft negatieve review op Google na restaurantverbod in Knokke

Foto: Marc Van Ranst/ Google/Facebook.

Uncategorized

Van Ranst reageert geïrriteerd en schrijft negatieve review op Google na ‘restaurantverbod’ in Knokke

Kristof Luypaert

De restaurant uitbater van het restaurant “La Ciboulette” in Knokke-Heist heeft zo zijn eigen manier om te protesteren tegen de coronamaatregelen. Aan het raam van zijn al maandenlang verplicht gesloten restaurant, prijkt een affiche met daarop de foto’s van Alexander De Croo (Open Vld), Frank Vandenbroucke (sp.a) én van Vlaanderens meest bekende viroloog Marc Van Ranst. Die laatste kan het niet laten om op Twitter uit te halen naar de restaurantuitbater: “Gelukkig zijn er talrijke andere meer smaakvolle restaurants aan onze kust.”

Van Ranst bekent ook dat hij als reactie een negatieve beoordeling schreef op Google over het restaurant in kwestie.

De viroloog reageerde al vaker bijzonder geïrriteerd wanneer hij kritiek krijgt of mensen zijn deskundigheid durven in vraag stellen. Enig begrip voor de reactie van de restaurantuitbater en zijn frustratie is er evenwel bij Van Ranst niet te bespeuren.

Van Ranst: “Beschouw het als een hoogstpersoonlijke opbouwende restaurantrecensie”

Nochtans proberen een aantal Twitteraars een vleugje empathie bij hem los te weken, maar dat lijkt niet aan de viroloog te zijn besteed. “Die mensen hebben het moeilijk en verliezen misschien hun levenswerk. Ik begrijp dat het niet fijn is, maar een minimum aan respect voor hun afzien mag wel…”, vindt Amadeo Vanhaverbeke.

Maar Van Ranst is niet onder de indruk: “Ik heb onnoemelijk groot respect voor de enorme moeilijkheden die de horeca nu kent. Echter, indien ze zoiets aan hun vitrine hangen, vermindert dat respect een heel klein tikkeltje. Respect komt van twee kanten “, repliceert de viroloog.

En het gaat verder. Wanneer iemand Van Ranst vraagt of hij al gezien heeft “hoe fans van jou massaal de review score van La Ciboulette op Google naar beneden halen met fake reviews?”, antwoordt de viroloog ijskoud: “Tja, ik heb daar ook een negatieve review geschreven”

“Het zou je sieren om het mediaplatform dat je hebt niet te gebruiken om een zaak ten gronde te richten”.

Enkele Twitteraars noemen de commentaar van Van Ranst “ongepast”. Maar ook daar is de viroloog het niet mee eens. “Oh ja? Wel, ik denk niet dat mijn commentaar ongepast is. Beschouw het als een hoogstpersoonlijke opbouwende restaurantrecensie.”

Een tevreden klant van de brasserie doet, tevergeefs, nog een poging Van Ranst tot inkeer te brengen: “Hoge bomen… De sfeer en het eten zijn er echt goed. U begrijpt ook dat deze ondernemers verrekken van de honger.”

Maar Van Ranst gaat onverstoorbaar verder: “Ik vind die brasserie niet zo geweldig gastvrij. Er hangt daar wat mij betreft een ‘niet te vreden’ sfeertje.

Tussen de reacties vinden we ook enkele reacties die Van Ranst ondersteunen.

“Hun specialiteit is allicht Vlaams-nationalistische balletjes-in-tomatensaus. Niet te vreten naar ‘t schijnt”, voegt ene Denis Barbion toe aan de discussie.

Iemand anders merkt op: “Wanneer ik zoiets zie hangen aan een horecazaak die zal aan mij na corona ook geen eurocent verdienen. Er zijn grenzen”

Anderzijds zien een aantal Twitteraars er ook voordelen in: “Als je zeker wil zijn dat Marc Van Ranst je maaltijd niet komt vergallen, dan is ‘La Ciboulette’ the place to be.


Van Ranst schrijft dat hij “een negatieve recensie” heeft geschreven.

Van Ranst eist excuses van uitbaters om negatieve review te verwijderen

Opmerkelijke vaststelling. Kort na het publiceren van ons artikel paste Marc Van Ranst zijn review op Google aan. “De zaakvoerders mogen zich altijd excuseren”, klinkt het, “en dan gaat deze review weg.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

15 gedachten over “Van Ranst reageert geïrriteerd en schrijft negatieve review op Google na ‘restaurantverbod’ in Knokke”

  1. Misschien verdient de “ware aard van Marc Van Ranst” zijn eigen Pano reportage. Dan kan de kijker zien wie deze trieste figuur in werkelijkheid is. Jammer genoeg mankeert hiervoor bij journalisten de moed.

  2. Zoals het gezegde “hoge bomen vangen veel wind”. Dus moet hij maar een sttotje kunnen verdragen.
    Maar ondertussen weten we dat hij zéér onverdraagzaam is voor mensen die zijn verwarde gedachtegang niet volgen.
    En om op Van Ranst zijn niveau te blijven; hij is in mijn ogen maar onkruid. 😉

  3. Ik stel voor dat we na deze pandemie Marcske eens een goed jaar zonder loon zetten. Geen pandemie dus geen loon. We zullen vervolgens een jaartje later eens naar zijn recensies kijken. Echter weten slimmeriken dat hij volgend jaar allicht lijst zal trekken voor PVDA. Meest vreselijke, economie destructieve, walgelijkste vent dat ik ooit in men leven heb moeten zien op dagdagelijkse media.

  4. Hoe ethisch laag kan je vallen? We zitten te midden van de grootste gezondheidscrisis sinds de pest in de middeleeuwen, en deze blaaskaak houdt zich in plaats van met wetenschap bezig met een recensieoorlog op Twitter en met bordjes draaien bij het Rad van Fortuin.

  5. Als ooit de Horeca terug opengaat , met de zegen van hogepriester MVR, ga ik zeker tijdens mijn eerste bezoek aan Knokke gaan eten in “La Ciboulette”. Daar ben ik zeker dat mijn eetlust niet zal verstoord worden door een van deze dictators. Hopelijk doet de ganse Horeca mee en worden politiekers en virologen er persona non grata. Proficiat aan de uitbater van dit restaurant voor dit uitstekende initiatief.!

  6. Heerlijk, een would-be viroloogje met de uitstraling van een halfvolle beerput wordt eens op zijn plaats gezet. Buiten!
    Alle horeca zaken, contactberoepen, kappers, evenementensector,…. die dit initiatief steunen hebben mijn sympathie.

Plaats een reactie

Delen