Van Ranst eist actie van Orde van Geneesheren en wil klacht indienen tegen Jef Hoeyberghs

Dokter Jef Hoeyberghs. Foto: Photonews

Uncategorized

Van Ranst wil klacht indienen bij Orde van Geneesheren tegen Jef Hoeyberghs

Kristof Luypaert

Televisieviroloog Marc Van Ranst lijkt de jongste dagen op ‘oorlogspad’ te zijn. Vrijdag haalde hij opnieuw zwaar uit naar dokter Jef Hoeyberghs die hij ervan beschuldigt ‘aan te zetten tot haat en geweld’. Hoeyberghs is de heisa beu en reageert laconiek. “Haat en geweld? Neen dat gun ik hem niet! Wel een onderzoeksrechter en een parket en een gerechtspsychiater die professioneel en in eer en geweten gewoon hun job doen. Die afloop is al meer dan slecht genoeg voor hem”

Wie zelf op Twitter zit, en nog niet is geblokkeerd door Van Ranst, heeft het al opgemerkt. De bekende viroloog heeft wel eens last van ‘lange tenen’. Zijn scherpe uithalen richting rechts-conservatieve politici zoals Theo Francken, Tom Van Grieken of Dries Van Langenhove zijn schering en inslag.

Dat de viroloog een uitgesproken politieke mening aangaat en het debat kleurt, zullen vriend en vijand erkennen. Maar na een jaar coronacrisis, waarbij Van Ranst volgens onderzoek van enkele academici ‘de media domineert’, krijgt hij de laatste tijd steeds vaker kritische reacties te slikken. En daar heeft de viroloog het duidelijk moeilijk mee.

Hoeyberghs reageert laconiek: “Haat en geweld? Neen dat gun ik hem niet!”

https://twitter.com/AlbertVercauter/status/1380530290649665539?s=20

Dat gebeurde ook vrijdagnamiddag. Zo ging Van Ranst onder meer in de clinch met Dries Van Langenhove nadat die hem in ‘Kies Dries’, het programma op Van Langenhoves eigen mediakanaal, had bekritiseerd en had vergeleken met een communist. Van Ranst reageert jennend en vraagt Van Langenhove “of hij net zoals zijn voorzitter solliciteert naar een twitterban“.

Het ‘incident’ tussen Van Ranst en Hoeyberghs lijkt vooral een storm in een glas water. “Hoe sneller het slecht voor hem afloopt, hoe beter voor de wereld. Wat ne geschifte paljas toch!”, schreef Jeff Hoeyberghs in een reactie op een tweet van Marc Van Ranst.

De viroloog ‘interpreteerde’ die reactie meteen als een ‘bedreiging’ en zoals wel vaker het geval is, plaatste hij een screenshot van enkele tweets van Hoeyberghs. Daarmee was de aanval gelanceerd. “Een arts die oproept tot haat en geweld tegenover een andere arts. Beste Orde der artsen, wanneer nemen jullie het initiatief om deze collega een halt toe te roepen? Ik dien graag klacht in. Deze collega heeft een lange geschiedenis van beledigen en affronteren”, schrijft hij op Twitter.

Zoals ook vaak gaat een deel van Van Ranst zijn volgers meteen in op het signaal van hun idool.

Schertsend vraagt Hoeyberghs zich af of dit “de Twitter Gestapo” is. Hij reageerde intussen laconiek op de tweet van de viroloog. “Haat en geweld? Neen dat gun ik hem niet! Wel een onderzoeksrechter en een parket en een gerechtspsychiater die professioneel en in eer en geweten gewoon hun job doen. Die afloop is al meer dan slecht genoeg voor hem”, klinkt het op Twitter.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

3 gedachten over “Van Ranst wil klacht indienen bij Orde van Geneesheren tegen Jef Hoeyberghs”

  1. ach in elk groot bedrijf loopt er wel zo’n van zwanst rond die van uit z’n nek lullen, enerzijds sussen, anderzijds als paniekzaaier z’n carrière gemaakt heeft; het verschil is wel dat men die in een echt bedrijf snel buiten gooit of nuttig werk geeft, terwijl deze marcsist ongestoord mag polariseren en een communistische agenda mag doorvoeren. z’n ster is echter tanende, aan de universiteit is hij als geldwolf gekend, bij de politiek zit hij al op een zijspoor, de media zit te wachten om hem te verbranden en binnenkort zal het gerecht z’n werk doen …

  2. Hoelang gaat JJ deze idioot(MVR) nog dulden in het experten comite? Maak ook eens de namen(en hun linken) bekend van al deze adviesraden. Ik vrees dat onze ogen zullen openvallen.

Plaats een reactie

Delen