Frank Vandenbroucke & Jean-Marie Dedecker (Photonews)

Frank Vandenbroucke & Jean-Marie Dedecker (Photonews)

Binnenland politiek

Vandenbroucke kwaad op Dedecker: “Bijzonder laf”

Pieter Van Berkel

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) is boos op burgemeester van Middelkerke Jean-Marie Dedecker. Dedecker is van plan om de horecaterrassen in zijn gemeente alsnog op 1 mei te laten opengaan. “Bijzonder laf”, zegt Vandenbroucke op VTM NIEUWS.

Dedecker kondigde dinsdag aan dat de terrassen in zijn gemeente hoe dan ook zouden openen op 1 mei, ongeacht wat het Overlegcomité woensdag zou beslissen. Vandaag herhaalde hij zijn voornemen en noemde de beslissing van Overlegcomité om de horecaterrassen één week later te openen “een compromis à la belge zonder wetenschappelijke waarde”.

Vandenbroucke noemt de uitspraak van Dedecker op zijn beurt “bijzonder laf”. “Het is gemakkelijk om te zeggen ‘ik trek het me niet meer aan’”, zegt Vandenbroucke. “Het is samen uit en samen thuis. Als je afspraken maakt tussen overheden, dan ga je ervan uit dat die burgemeesters die afspraken ook helpen toepassen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

24 gedachten over “Vandenbroucke kwaad op Dedecker: “Bijzonder laf””

  1. Laf, Vandenbroecke – wat een uitspraak. We mochten U afrekenen als de vaccinatie niet slaagde- wel neem ontslag: 16% heeft een eerste prik gehad – In de UK – bij Boris – heeft 100% een eerste prik gehad – 100% van 30 miljoen mensen – dat is 3x Belgie – dit bewijst dat U – niet verkozen – totaal onbekwaam bent

  2. “Als je afspraken maakt met overheden…” (Dixit VDB)
    De Croo had toch ook gezegd “als de kappers open gaan is het voor altijd.”
    Qua afspraak nakomen was dat bij De Croo ook noppes.

  3. Vandenbroucke heeft als minister amper tot geen enkel draagvlak bij de bevolking. Een minister met 0 stemmen achter zijn naam, een verdacht verleden en bovendien een moeilijk karakter kan niet verwachten dat men netjes op de door hem uitgetekende lijntjes loopt. Zeker niet wanneer de genomen maatregelen door deze federale regering amper getuigen van een goed bestuur.

  4. Burgemeester JMDD is het oneens met een beleidsmaatregel van de socialistische Minister van Volksgezondheid, Frank Vandenbroucke, en prompt beschuldigt de socialist de burgemeester van Middelkerke een lafaard te zijn. Kunnen we nu naar analogie met de Limburgse morele gerechtelijke codex, onderhavige uitspraak van onze nationale volkscommissaris van Volksgezondheid, als aanstootgevend beschouwen? Maar voor de jongere generatie, wie is Frank Vandenbroucke? En in hoeverre kan de burger FVDB vertrouwen?
    in januari 1989 werd Frank op 33-jarige leeftijd partijvoorzitter, als opvolger van Karel Van Miert. Hij bleef dit tot in oktober 1994. Vervolgens was hij van oktober 1994 tot maart 1995 vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken in de Regering-Dehaene I. In maart 1995 nam hij ontslag uit de federale regering naar aanleiding van het Agustaschandaal.
    Toen Vandenbroucke in 1989 voorzitter werd, wist hij al dat er in de socialistische partij zwarte betalingen verricht werden. Zijn fout: omdat hij weinig vertrouwen had in de toenmalige nationale secretaris Carla Galle en boekhouder Van Biesen, stelde hij geen directe vragen.
    De normale procedure is omgekeerd: een voorzitter is net extra waakzaam als hij iets niet vertrouwt.
    Pas toen in 1991 Linda Blomme Galle opvolgde vroeg Vandenbroucke Blomme eens rond te horen of er betalingen in het zwart gebeurden. Dat was inderdaad het geval. Maar ingrijpen?
    Uiteindelijk nam Frank voor de parlementsverkiezingen ontslag als minister van buitenlandse zaken. De onthullingen in de Agusta-affaire werden hem toen fataal. Hij bekende weet te hebben van een geheime kluis met 5 miljoen frank zwart geld bij de spaarbank Codep. Hij had financieel expert Etienne Mangé opgedragen het geld effectief te verbranden.
    Op de vraag van Etienne Mangé of hij “misschien ook foto’s moest nemen van het verbranden van het zwarte geld in een SP-kluis”, heeft, volgens een verklaring van Mangé aan het Luikse gerecht, de toenmalige SP-voorzitter geantwoord: “Neen, dat is niet nodig.” Opnieuw een fout dus… (Hoe groot is de verleiding niet om die 5 miljoen frank gewoon mee te nemen…) De socialist moet zich verdedigen voor parlement en gerecht.
    Uiterst zwakke verdediging van Frank: dat geld behoorde niet “tot het patrimonium van de partij”. Onzin uiteraard…

  5. Men blijft de burgers behandelen zoals idioten. Beslissingen zonder onderbouw. Zoals ik reeds in april 2020 zei: men wil dit zolang mogelijk rekken. Het is al maanden dat men oxford/AZ (en nu ook J&J) in een slecht daglicht stelt, alsof met mRNA vaccins(gelijk aan genetisch expirement) geen bijwerkingen worden geregistreerd. De laatste verklaringen van de EC waarbij ze nog enkel willen inzetten op Pfizer en Modena bewijzen ten volle mijn argwaan.

  6. De lafaard is kwezel Vandenbroucke die over zijn PS-vriendjes niets durft te zeggen, hoewel die hetzelfde doen als JMDD. Dat hij nog maar wat corruptie-geld gaat verbranden, dat is het enige waar hij goed voor is…

  7. Weeral een bewijs hoever de coronadictatuur zich genesteld heeft in de hersenen van die man. Hij beschouwt zich als een onfeilbare keizer naar wiens pijpen iedereen moet dansen. Pek en veren en een levenslang verbod om nog ooit terug te keren in de Belgische politiek zou de beste oplossing zijn voor die trol.

  8. Jean-Marie Dedecker is niet de lafaard, au contraire. Gans onze regering zijn de lafaards tesamen met de dictatoriale virologen en andere nitwits. Trouwens, wie is Vandenbroucke in deze?

  9. “alsof met mRNA vaccins(gelijk aan genetisch expirement) geen bijwerkingen worden geregistreerd” Toch wel : zéér veilig net omdat het lichaam ZELF de ‘spike’ aanmaakt, en ook géén experiment. Tech is al meer dan 20 jaar ‘oud’.

  10. Neen J.M. Dedecker is geniaal maar dat snapt deze tekens op het 1 mei sossen carnaval zatsel “ontwakende verworpene der aarde” niet, het residu van zijn RAL en SAP verleden zit daarvoor kennelijk in de weg. Wel grappig dat SPa zich nu “Vooruit”(sic) laat noemen in plaats van het consequentere “Bergaf” naar ons electoraal vonnis van 2024 met als adagium “electorale wraak is zoet”

Plaats een reactie

Delen