Joël De Ceulaer breekt lans voor cordon sanitaire: "Vlaams Belang is minder geschikt om te besturen dan 30 jaar geleden"

Opiniemaker Joël De Ceulaer. VRT

Uncategorized

Vandenbroucke tempert verwachtingen: “Strikte voorwaarden aan heropening terrassen”

Anton Schelfaut

De horecaterrassen mogen op 8 mei heropenen, maar dan moet wel aan twee belangrijke voorwaarden voldaan zijn. Dat bevestigt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) bij de Franstalige tv-zenders. MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez belooft dan weer dat de terrassen op 8 mei hoe dan ook zullen opengaan.

Vanaf morgen gaan een aantal versoepelingen in, maar op de heropening van de terrassen is het nog wachten tot 8 mei.

Premier Alexander De Croo (Open Vld) benadrukte op de persconferentie na het Overlegcomité dat aan twee belangrijke voorwaarden voldaan moet zijn, alvorens de terrassen op 8 mei weer open kunnen. Zo moeten zeven op de tien 65-plussers zijn ingeënt en moet de situatie in de ziekenhuizen merkelijk verbeterd zijn. Dat heeft minister Frank Vandenbroucke zondagochtend nog eens herhaald bij de Franstalige tv-zenders.

Over de vaccinatie maakt de minister zich geen zorgen. Het Nieuwsblad weet dat ons land de komende twee weken 1,2 miljoen doses vaccins zal krijgen.

Een verbetering van de situatie in de ziekenhuizen “op een duurzame manier” is een ander paar mouwen. Volgens de minister zijn er over het hele land momenteel nog maar 92 bedden beschikbaar op intensieve zorg. Dat is minder dan één bed per ziekenhuis. “Ik ga niet alleen op de cijfers spelen. Het is een afweging die gemaakt moet worden op basis van verschillende parameters”, aldus Vandenbroucke.

Bouchez: “Terrassen gaan op 8 mei open”

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez is het niet eens met Vandenbroucke. Hij belooft op Twitter dat de terrassen op 8 mei hoe dan ook zullen opengaan. “De minister van Volksgezondheid moet stoppen met het vertrouwen en moreel van de Belgen te ondermijnen”, schrijft hij. “De maatregelen in België zijn op veel vlakken strikter dan in andere landen, zowel de duur als de bubbel van 1. Terrassen gaan op 8/5 open. Dat is een engagement!”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

6 gedachten over “Vandenbroucke tempert verwachtingen: “Strikte voorwaarden aan heropening terrassen””

  1. De man waar niemand kon op stemmen, maar wel heel het land zijn dictatuur oplegt.
    Dat Conner Rousseau er maar al rekening mee houdt dat de kiezers dit (in het beste geval) in 2024 niet vergeten gaan zijn.

  2. VDB is een goede keuze.
    Jonge carrieristen zouden dit niet durven.
    Niet zeker of het volgende hier thuis hoort: Tim Pauwels, ondanks zijn bij wijlen zelfvoldaanheid, maakt bij momenten verstandige analyses. 1ervan is: men heeft nooit geprobeerd om het virus uit te roeien.
    Daarop verder bouwend, ‘ welk machtsblok heeft de grootste deficit-weerbaarheid?’.
    Elegante ABC en nu D- oorlogsvoering?

  3. Kan deze nitwit-professor niet eens door échte deskundigen de les gelezen worden? Waarna hij met het schaamrood op z’n kaken er voor langere tijd het zwijgen toe doet. Wat een vazal van de ‘reset’ en ‘bbb’ elite. Zó ontzettend doorzichtig allemaal. Uitstellen, uitstellen, uitstellen, lockdown na lockdown, lockdown na lockdown, tot de eerste doelen bereikt worden…

  4. Terrassen in openlucht zijn net zo veilig als een wandeling in het park. Zelfs veiliger dan winkelen in de supermarkt. Het ligt er vingerdik op dat deze Marxist de horeca en kleine zelfstandigen wil dood knijpen. De communistische dictatuur komt angstwekkend dichterbij. Tijd voor rebellie.

Plaats een reactie

Delen