Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) (Photonews)

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) (Photonews)

Uncategorized

Vandenbroucke vraagt advies over ‘vaccinprivileges’

Pieter Van Berkel

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) vraagt aan de corona-experts of versoepelingen voor gevaccineerden mogelijk zijn.

De Mediahuis-kranten schrijven over een rapport van het Europees centrum voor ziektepreventie en -bestrijding. Daarin wordt geopperd om om mensen die gevaccineerd zijn met elkaar te laten afspreken binnenshuis, zonder een mondmasker te dragen.

Vandenbroucke heeft aan het coronacommissariaat gevraagd om dat advies te onderzoeken. De Gems-experten zullen de kwestie de komende dagen bespreken.

Dalle: “Onrechtvaardig ten opzichte van jongeren”

Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) is alvast geen voorstander van ‘vaccinprivileges’. “Het kan niet dat de ene meer rechten heeft dan de andere”, zegt Dalle in De Ochtend op Radio 1. “Zeker ten opzichte van de jongeren, die achteraan het vaccinatieschema komen, zou dat onrechtvaardig zijn.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen