Foto ter illustratie - Foto: Shutterstock

Foto ter illustratie - Foto: Shutterstock

Uncategorized

Vastgoed aan de kust is gemiddeld 34.000 euro duurder geworden

Niels Geerinck

De gemiddelde prijs van vastgoed is op één jaar tijd met gemiddeld met 34.000 euro gestegen. Die stijging is een rechtstreeks gevolg van de coronacrisis. Die leidde tot een grotere vraag naar vastgoed aan de Vlaamse kust.

Vandaag koop je al een woning aan de kust voor gemiddeld 262.493 euro. Vorig jaar lag de prijs nog rond de 228.815 euro. De stijgende trend betekent dus dat vastgoed 15 procent duurder geworden is in vergelijking met vorig jaar, bij het begin van de eerste lockdown.

Die stijging valt volgens de analyse te wijten aan een enorme toestroom van potentiële kopers. Zo steeg het aantal mensen die een woning aan de kust kochten met 30 procent. Zo worden panden gemiddeld 27 dagen sneller verkocht.

Spel van vraag en aanbod

“We zien meer en meer mensen die hun weg vinden naar de Belgische kust en er willen investeren in een eigen verblijf. Tegelijkertijd zijn er duidelijk minder mensen die hun panden te koop aanbieden, omdat ze in corona-tijden net des te meer genieten van hun tweede verblijf”, aldus Filip Dewaele, CEO van Dewaele Vastgoedgroep. “Het is dat grote verschil tussen vraag en aanbod dat de prijzen de hoogte in jaagt.”, zo sluit hij af.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

Plaats een reactie

Delen