Uncategorized

Veertig maanden cel voor berovingen homo’s op carpoolparking

Wannes Neukermans

Vijf twintigers uit Waasmunster zijn veroordeeld tot 30 en 40 maanden cel voor het beroven van mannen op de carpoolparking aan de E17 in Waasmunster. Dat deden ze vorig jaar maandenlang. De mannen krijgen wel allemaal probatie-uitstel.

De vijf krijgen de straf toegekend omdat ze homofiele mannen via advertenties naar de carpoolparking in Waasmunster lokten. Daar sloegen, bedreigden en beroofden de jonge mannen hun slachtoffers.

De geweldplegingen gingen soms erg ver. Een van de slachtoffers werd vier uur lang gegijzeld in het bos aan de parking. Een andere man werd naar een schuur gebracht waar hij zich moest uitkleden. De vijf twintigers konden geen duidelijke reden geven waarom ze deze feiten pleegden.

Goed georganiseerde berovingen

“We zijn gewoon dom geweest, hebben niet goed nagedacht”, klonk het bij allen. Volgens de openbaar aanklager waren ze echter wel goed georganiseerd met elk een actieve rol bij de feiten. “De slachtoffers hebben allemaal een enorm trauma opgelopen”, klonk het.

De advocaten van de jongens vroegen de rechter voor een werkstraf of een celstraf met probatievoorwaarden. Ze benadrukten dat het de feiten geen gevallen van gaybashing waren. “Het was die jongens enkel om het geld te doen”, klonk het.

De rechter volgde het pleidooi van de advocaten, maar oordeelde dat een werkstraf te licht zou zijn voor de zware feiten. “Dit getuigt van een compleet verkeerd normbesef”, staat in het vonnis. In de plaats daarvan kregen de beklaagden een zware celstraf opgelegd, maar volledig onder voorwaarden. Ze moeten vrijwilligerswerk doen bij een organisatie die met slachtoffers van gewelddaden werkt en moeten de cursus ‘slachtoffer in beeld’ volgen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

2 gedachten over “Veertig maanden cel voor berovingen homo’s op carpoolparking”

  1. Ze moeten vrijwilligerswerk doen en een cursusje volgen… Manmanman geen wonder dat onze maatschappij naar de verdoemenis gaat met zo’n lichte knuffelstrafjes. Ik denk dat de daders niet meer bijkomen van het lachen. Zou die linkse activistische vrijmetselaarsrechter nu echt denken dat hij daarmee het gedrag van dat krapuul kan veranderen?

  2. Wanneer je een verkeersovertreding hebt begaan en moet voor de Rechtbank verschijnen, kom je er niet vanaf met 2500 euro.+nog een rijverbod. Dat hebben te danken aan minister Weyts.Die bestelen de mensen , bezorgen ze een trauma en die gaan praktisch vrijuit.
    Dat ligt niet aan de Rechters maar wel aan de onderrichtingen van de Minister van Justitie.

Plaats een reactie

Delen