Vrouwen worden steeds vaker het slachtoffer van seksueel geweld. Foto Shutterstock.

Vrouwen worden steeds vaker het slachtoffer van seksueel geweld. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Veiligheid vrouwen in Brussel problematisch: seksueel geweld komt te vaak voor

Ruben Notteboom

In Brussel wordt dagelijks meer dan één aangifte gedaan van seksueel geweld. Dat wil dus zeggen dat wekelijks minstens 7 vrouwen aangerand of verkracht worden. Vorig weekend stelden agenten in burger ook twee processen-verbaal op wegens straatintimidatie. Maar wat is er nu precies aan de hand?

Twee vrouwen vertellen hun verhaal aan VRT. De ene getuige, een vrouw van 29, doet dat anoniem. Ze is al meerdere keren lastiggevallen in Brussel. “Ik krijg vaak intimiderende blikken, ik ben al achtervolgd geweest en aangeraakt. Eén keer trokken enkele mannen me zelfs in een auto”, klinkt het.

“Ik let op hoe ik me kleed en gedraag”

Door die intimidatie wil de vrouw geen kleedjes of rokjes dragen. Ze zorgt dat ze niet te diep in het glas gekeken heeft en is nooit meer alleen.

Ook de 23-jarige Ilona doet haar verhaal. Zij is aangerand in het Jubelpark van Brussel. Op een ochtend besloot ze een eindje te gaan joggen. Plots gooide een man haar op de grond en trok hij haar joggingbroek uit. Ze schreeuwde en na enkele minuten snelde een andere vrouw haar te hulp. Ze deed aangifte in Etterbeek, maar de zaak werd afgesloten omdat de dader onvindbaar is.

1 aangifte per dag, maar niet elke vrouw doet aangifte van seksueel geweld

Ilona merkt op dat het probleem zich niet alleen in Brussel voordoet. Seksuele intimidatie kan in elke stad voorkomen en “extra verlichting of camera’s lossen het probleem niet op.” Ze wil dat er een sensibiliseringscampagne op poten wordt gezet “want mannen moeten weten wat kan en niet kan.”

Brussel begint met zogenaamde seksismepatrouilles. Zes politiezones werken hiervoor samen. Agenten gaan in burger ter plaatse en zijn waakzaam voor seksueel grensoverschrijdend gedrag, zodat ze daders op heterdaad kunnen betrappen en aanhouden. Niet zo lang geleden werd één van de undercoveragentes geïntimideerd. Er werd een proces-verbaal opgesteld en één van de twee mannen is al doorverwezen naar het parket.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

8 gedachten over “Veiligheid vrouwen in Brussel problematisch: seksueel geweld komt te vaak voor”

  1. Donald Trump zei enkele jaren geleden : “Brussels? It’s like living in a hell hole!
    En men moet hem meer en meer gelijk geven. Al wie lang geleden regelmatig in Brussel kwam zal het beamen : Brussel was niet alleen een bruisende stad (Brel) maar vooral ook een veilige stad. Dat is helaas veranderd. De ‘open deur’ politiek van de federale en Brusselse overheid heeft er voor gezorgd dat Brussel een toevluchtsoord geworden is voor moslims, die hun eigen cultuur en tradities meebrachten en ook opdrongen aan de plaatselijke bevolking, die zich hoe langer hoe meer niet meer thuis voelde in eigen land. Voor de macho’s uit Afrika en het Midden Oosten zijn de westerse vrouwen(kafirs) een gemakkelijke prooi om hun driften op bot te vieren. Inderdaad a hell hole vooral voor jonge vrouwen!!

  2. Je hoeft het toch niet ver te zoeken. Deze problematiek is geheel en al te wijten aan de vrouwonvriendelijkheid van ‘onze heilige moeder de Roomse Kerk’ wiens macht en invloed in het Brusselse gewest(je) verpletterend is.

  3. Onveiligheid in Brussel gelinkt met de aanwezigheid van illegalen en andere gekleurde mensen afkomstig uit Afrika, Midden-Oosten, etc. Landen waar de OVLD co nieuwe kiezers gaan ronselen.

  4. Persoonlijk heb ik vooral vastgesteld dat in de regio Brussel vanaf de jaren 1970, de systeempartijen inclusief VU, bij het kennis nemen van allochtoon geweld, plotseling doof, blind en stom werden. Sterker nog: onder impuls van de politiek correcte partijen werden de kranten aangemaand (en uitgevoerd) niet langer lezersbrieven gerelateerd met grieven over allochtoon geweld of dito racisme af te drukken. Tijdens de zitting bij een Franstalige jeugdrechtbank was ik getuige van een rechtszaak tegen een allochtone minderjarige (jaren 1980). Die jonge gast moest zich verantwoorden voor roofdiefstal met geweld op een bejaarde (autochtone) dame. Zonder de verdachte te bevragen besloot de rechter:” U bekent de feiten lees ik. Ik neem aan dat u spijt heeft en opnieuw het rechte pad zult bewandelen. Uitstekend. Ik neem geen verdere maatregelen. U mag gaan”. De verdachte kon zonder boe of bah. Met een brede smile verliet hij de rechtszaal. Ik heb geen advocaat gezien noch gehoord. Er was ook geen televisieploeg in de zaal. De rechtszaak duurde maximum 5 minuten. Affaire suivante.

  5. Brussel is een onveilige stad omwille van de massale aanwezigheid van allochtonen. De daders van seksueel en ander geweld zijn buitenproportioneel allochtonen. Dit feit wordt door de msm zedig verzwegen. Massa-immigratie is altijd des duivels. Vraag dat maar eens aan de indianen in Amerika, aan de aboriginals in Australië, aan de Ierse katholieken in Noord-Ierland, aan de Palestijnen in Israël, aan de Mongolen, aan de Tibetanen en aan nog vele anderen.
    Ik verwacht van palnws dat ze hier meer op inzet. Al onze politieke partijen moeten om te beginnen onder druk gezet worden om de kosten (menselijk zowel als financieel) van de massa-immigratie te openbaren.

  6. Het was weer opmerkelijk frappant hoe de V(?)RT gisteren bij het brengen van dit nieuws erin slaagde geen enkel keer een verband te leggen met het feit dat deze vrouwen vooral door vreemdelingen en allochtonen belaagd en verkracht worden.
    Maar goed, de multiculturele “verrijking” in Brussel zal zelfs door onze vriend Brux op dit forum zeker niet ontkend worden.

Plaats een reactie

Delen