Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V)

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V)

Uncategorized

Verlinden: “Uit de hand gelopen grap in Ter Kamerenbos is kaakslag”

Pieter Van Berkel

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) is verontwaardigd over de massabijeenkomst in het Ter Kamerenbos.

“De uit de hand gelopen aprilgrap vandaag in het Terkamerenbos is een kaakslag voor al die mensen die hun best doen om de coronamaatregelen te respecteren“, zegt Verlinden.

“Ik voel mee met de mensen die door Covid-19 ziek werden, de families die een geliefde betreuren en de zorgverleners die opnieuw aan de limiet van de draagkracht van hun ziekenhuis zitten”, klinkt het. “Zolang het virus niet onder controle is, wordt iedereen geacht zich te houden aan de sanitaire maatregelen. Dat politiemensen gewond raakten bij het uitvoeren van hun opdracht is onaanvaardbaar.”

“Ik besef heel goed dat de coronacrisis voor veel mensen en vooral jongeren nu wel erg lang duurt en dat het niet altijd evident is om de maatregelen goed na te leven”, erkent de minister. Verlinden roept op tot meer burgerzin en vraagt om voorzichtig om te springen met oproepen op sociale media.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

6 gedachten over “Verlinden: “Uit de hand gelopen grap in Ter Kamerenbos is kaakslag””

  1. Ter Kamerenbos bewijst een paar zaken:
    – de maatregelen worden door steeds minder mensen ondersteund.
    – In zoverre ze gevolgd worden is dit vooral nog uit angst voor de boetes en door een groep mensen die volledig geïndoctrineerd zijn door de niet ophoudende stroom van beïnvloeding door de klassieke, gekochte , media.
    – De sfeer wordt er meer en meer een van door de regering opgefokte afkeer voor de kritische medemens. – – Eens te meer legt Verlinden de schuld bij de burgers die hun maatregelen niet zouden volgen en weigert halsstarrig eens terug te kijken op “hun eigen” maatregelen die reeds gedurende een jaar GEEN INVLOED hebben. –
    – In quasi gans Europa treft neemt men telkens opnieuw gelijke maatregelen als getrouwe honden die zonder nadenken hun baas volgen. Dit is niet toevallig, dit is een scenario.

  2. Beste Annelies, en het bomvolle treinverkeer met eendagstoeristen die van de kust naar Brussel reizen, is dat geen kaakslag? Het cruciale probleem dezer dagen is dat niet de incompetentie, het gebrek aan autoriteit en geloofwaardigheid van de regering De Croo (Vivaldi coalitie)? De Wetstraat politici blijken wel in een bubbel te leven los van de dagelijkse realiteit en ondertussen scoort het Covid virus toppen.

  3. Mevrouw Verlinden is “verontwaardigd” over een uit de hand gelopen grap.
    Het waterkanon werd ingezet, zo kon ik uit eerdere berichten vernemen.
    Vandaar mijn bedenking: voor een uit de hand gelopen grap zet men het waterkanon in.
    Voor de BLM protesten en vooral plunderingen niet.
    2 Maten en 2 gewichten mevrouw Verlinden.
    De repressiemaatregelen worden steeds grotesker.
    Wie kan zich er nog over verbazen dat de bevolking deze staatsgreep regering/politici niet meer ernstig nemen?

  4. Minister Verlinden leeft mee met de families die een geliefde betreuren en met de mensen uit de gezondheidssector die het zwaar te verduren hebben, zegt ze, maar geen woord over al die mensen die door de harde en dikwijls ondoordachte en domme sanitaire maatregelen hun job hebben verloren en het financieel zeer moeilijk hebben en over al die mensen die door het angstklimaat dat gecreëerd wordt geestelijk ten onder gaan of te laat naar de dokter gaan en zware gezondheidsproblemen krijgen. Zij profileert zich graag als de beste leerling van deze dictatoriale Vivaldi regering, die steeds maar de schuld bij de burger legt maar vredig zwijgt over de eigen blunders.

  5. In de VS is bewezen dat zowel in de staten die strenge maatregelen oplegden als in de staten met lichte maatregelen er bijna geen verschil is qua aantal besmettingen. Grote steden met miljoenen inwoners (zulke steden hebben we niet in België) vertonen een ander beeld. Bron : mijn dochter, ze woont al 25 jaar in de VS, ze heeft er de Amerikaanse nationaliteit aangevraagd en gekregen en is er getrouwd met een Amerikaan.

Plaats een reactie

Delen