Foto ter illustratie

Uncategorized

Vietnamese migranten ontdekt in vrachtwagen op E19

Wannes Neukermans

De federale wegpolitie ontdekte op Goede Vrijdag omstreeks 22u45 op de autosnelweg E19 ter hoogte van Woutersbrakel zeventien Vietnamese migranten. Het parket van Waals-Brabant meldde dat ze verborgen zaten in een vrachtwagen.

Agenten onderschepten de vrachtwagen op de snelweg E19 richting Brussel. De politie ontdekte in het voertuig een schuilplaats waar de zeventien Vietnamezen verstopt zaten. De politie en de vreemdelingendienst hebben hen in hechtenis genomen.

Onderzoek wijst uit dat de vrachtwagen onderweg was naar Groot-Brittanië. Het parket van Waals-Brabant heeft het voertuig in beslag genomen.

Chauffeur vrijgelaten

De Franse chauffeur en zijn Albanese collega zijn opgepakt. Nadat ze voor de onderzoeksrechter verschenen zijn ze opnieuw vrijgelaten.

Twee jaar geleden ontdekte de politie nog 39 levenloze lichamen in een koelwagen. Het ging toen ook over Vietnamese migranten die de oversteek richting Engeland wilden maken. Daarvoor werden vier betrokkenen, waaronder een mensensmokkelaar, tot wel 27 jaar cel veroordeeld.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

2 gedachten over “Vietnamese migranten ontdekt in vrachtwagen op E19”

  1. vreemd… Vietnam is natuurlijk hard voor de oppositie en al wie tegen het communistisch bewind is maar om daarom je hebben en goed in Vietnam te verlaten voor een land als Groot Brittanie? Blijkbaar zijn die Vietnamezen niet erg goed ingelicht…

Plaats een reactie

Delen