Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Uncategorized

Vijf geradicaliseerde vrouwen opgepakt in Zuid-Frankrijk

Wijnand Meeus

Vorige nacht zijn in het zuiden van Frankrijk vijf vrouwen opgepakt in een antiterreuractie. Eén van de islamitische vrouwen wordt ervan verdacht een aanslag te willen plegen. De arrestaties vonden plaats in de stad Béziers.

Het nationale antiterreurparket opende een vooronderzoek wegens terroristische bendevorming. Momenteel is het nog onduidelijk wat de plannen precies inhielden. Maar er wordt vermoed dat enkele kerken in Montpellier geviseerd werden. Eén van de dames werd opgepakt omwille van de verdenking op het plegen van een terreuraanslag, de andere waren de moeder en drie zussen. Eén van hen was nog minderjarig.

Tijdens de operatie werd ook een sabel in beslag genomen die aanwezig was in het huis van de vrouw. De huiszoekingen zouden bovendien nog aan de gang zijn. Volgens ‘Le Point’ staan de vrouwen erom bekend dat ze geradicaliseerd waren. Sommigen van hen zouden video’s van terreurgroep IS bekeken hebben.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

4 gedachten over “Vijf geradicaliseerde vrouwen opgepakt in Zuid-Frankrijk”

  1. Momenteel is het nog onduidelijk wat de plannen precies inhielden staat in het artikel en één van hen was nog minderjarig.
    Vraag 1:” Op grond van welke concrete strafbare feiten werden ze dan van hun vrijheid beroofd ?” Vraag 2:” Waar en door wie werden ze geradicaliseerd en via welke (religieuze) lectuur?”

  2. In Vlaanderen en België hebben ze daarvoor VZW’s met bijhorende miljoenen om die dames in hippe kleren en bijhorende hippe kapsels te leren dansen . Op slag gooien die dan ook hun bomgordels en Kalasjnikovs weg en dansen voortaan op het strand!

Plaats een reactie

Delen